Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Đakovo
  • 26.05.2018. 13:30

Gradonačelnik Đakova traži da inspekcije detektiraju uzrok smrada u Kuševcu

Otkud stiže smrad koji otežava život stanovnicima Kuševca?

Foto: Facebook/Grad Đakovo
  • 1.521
  • 166
  • 0

Otkud stiže smrad koji otežava život stanovnicima Kuševca? Kako stoji u priopćenju gradonačelnika Đakova Marina Mandarića, Grad Đakovo je prije nekoliko mjeseci poduzeo potrebne korake kako bi se ustanovio izvor neugodnih mirisa koji otežavaju život stanovnicima Kuševca. Oni su tada osnovali Inicijativni odbor za čist zrak, upozoravajući kako se smrad širi iz obližnjih farmi. Održali su sastanak s kuševačkim Inicijativnim odborom, nakon čega su pismenim putem zatražili sastanak s predstavnicima tvrtke Osatina grupa d.o.o. i tvrtkom Žito grupa čije se farme nalaze uz prigradsko naselje Kuševac, no nisu dobili nikakvu povratnu informaciju, odnosno nisu se odazvali njihovom pozivu.

Svjesni da obje tvrtke zapošljavaju velik broj ljudi s našeg područja, namjera im je bila, navodi, zajednički doći do najboljeg rješenja i za jednu i za drugu stranu.

"Međutim, s druge strane naišli smo na šutnju. Isto tako, prije otprilike dva mjeseca na teren su izašli predstavnici Vodnogospodarske ispostave Biđ-Bosut, kako bi ustanovili što se slijeva u kanale. Želim naglasiti da Grad Đakovo poduzima sve kako bi svojim sugrađanima i mještanima prigradskih naselja osigurao što bolju kvalitetu života. Pozivam sve nadležne inspekcije da izađu na teren i ustanove što je uzrok smradu koji se sve češće i intenzivnije javlja na području Kuševca. Podržavam i rad novoosnovane Udruge "Želimo disati" iz Kuševca, a Grad Đakovo i sve njegove službe na raspolaganju su svima koji se susreću s ovakvim i drugim poteškoćama", zaključuje gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić.
 


Tagovi

Grad Đakovo Kuševac Smrad Marin Mandarić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.