Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Glifosat
  • 05.02.2017. 15:00

Građanska inicijativa za zabranu glifosata

Europska građanska inicijativa od Komisije traži da "državama članicama predloži zabranu glifosata, izmijeni postupak odobravanja pesticida te da odredi razinu na koju se mora smanjiti upotreba pesticida, a koja će biti obvezujuća u cijeloj EU."

Foto: pixabay.com,
  • 2.653
  • 391
  • 0

Europska komisija odlučila je registrirati europsku građansku inicijativu koja od Komisije traži da "državama članicama predloži zabranu glifosata, izmijeni postupak odobravanja pesticida te da odredi razinu na koju se mora smanjiti upotreba pesticida, a koja će biti obvezujuća u cijeloj EU."

Inicijativa je službeno registrirana 25. siječnja 2017. i tako je počelo jednogodišnje razdoblje u kojem će organizatori skupljati potpise potpore predloženoj inicijativi.

Odluka Komisije o registraciji Inicijative odnosi se samo na pravnu dopustivost toga prijedloga. Na ovoj razini postupka Kolegij nije analizirao bit inicijative. Prikupi li Inicijativa u godinu dana milijun potpisa potpore iz najmanje sedam država članica, Komisija mora reagirati u roku od tri mjeseca. Komisija tada može i ne mora prihvatiti prijedlog, a odluku mora obrazložiti ma što odlučila.

Foto: pixabay.com, 737373


Tagovi

Glifosat Građanska inicijativa


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]