Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 14.07.2013.

Građani podržavaju uvođenje fiskalnih blagajni na tržnice

Do kraja srpnja trgovci na tržnicama moraju imati fiskalne blagajne...

Foto: Stock.xchng
  • 306
  • 15
  • 0

Nakon što je tjedan počeo prosvjedima trgovaca na tržnicama diljem Hrvatske koji traže odgodu fiskalizacije, a na što im je ministar odgovorio da odgode nema, 51,6 posto građana misli da nema razloga za odgodu, jer su trgovci imali dosta vremena. A na strani trgovaca i odgode od tri mjeseca je 42 posto građana. Ne zna njih 5,6 posto.

Na pitanje hoće li uvođenje fiskalnih blagajni smanjiti šverc na tržnicama, 23,4 posto građana misli potvrdno, dok njih 22,4 posto misli da se ništa neće promijeniti. 19,3 posto građana misli kako će prodavači i trgovci propasti, a njih 17,5 misli da će se uvesti red.

Većina ili 69,3 posto građana misli kako fiskalizacija uvodi red, a samo 21,3 posto ispitanika misli da se time guše poduzetnici. Ne zna njih 9,4 posto.

Trgovci koji prodaju tuđu robu na tržnicama, do kraja srpnja moraju imati fiskalne blagajne. A one bi, misli 23,4 posto građana, smanjile šverc na tržnici. 22,4 posto građana misli da se ništa neće promijeniti. 19,3 posto građana misli kako će prodavači i trgovci propasti , a njih 17,5 misli da će se uvesti red.

Nakon što je završen, 81,6 posto građana odobrava projekt uvođenja fiskalnih blagajni, kojim se želi spriječiti utaja poreza i smanjiti siva ekonomija. Protiv tog modela je 15,8 posto građana, a ne zna njih 2,6 posto, pokazuju to rezultati istraživanja kojeg je agencija Ipsos plus provela za Dnevnik Nove TV na uzorku od 600 građana.

Autor: Mislav Bago, Foto: Stock.xchng


Izvori

Nova TV


Tagovi

Slavko Linić Fiskalizacija Tržnica Trgovci Blagajne

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić