Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 26.07.2022. 14:00

Gorjela tri traktora, prikolice, cisterna, žitarice, gorivo, višnjik...

Niz požara zabilježila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Najveća materijalna šteta nastala je u Markušici.

Foto: Depositphotos/cboswell (ilustracija)
  • 1.708
  • 85
  • 0

U proteklom vikendu zabilježili smo tri požara, u Boboti, Nuštru te Markušici, i u svima su policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima proveli očevid, javlja Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Naime, u petak 22. srpnja oko 23:40 sati u Markušici je došlo do požara u prostoru skladišta gdje su interventno reagirali vatrogasci iz Nuštra, Jarmine i Vinkovaca koji su ga djelovanjem ugasili i lokalizirali.

Kako su stvoreni uvjeti, 23. srpnja policijski službenici ove Uprave u suradnji s protupožarnim inspektorima su proveli očevid na tom požarištu pri čemu su utvrdili da je požar izazvan na električnim instalacijama uredskih prostorija koji se proširio na cijelu građevinu pri čemu se električna energija pretvorila u toplinsku energiju.

Materijalna šteta je velika

Požarom su oštećena tri poljoprivredna traktora, prikolica, nekoliko cisterni i različitih poljoprivrednih strojnih uređaja, nekoliko tona žita te nekoliko tisuća litara goriva, a unutar prostorija skladišta oštećeni su namještaj, informatička oprema i drugi električni uređaji te krovna konstrukcija.

Nije bilo ozlijeđenih osoba, vatra se nije proširila na susjedne objekte, materijalna šteta je velika, a vinkovačka tvrtka koja koristi skladište i poljoprivredna postrojenja će dostaviti izvješće o šteti.

Također, u petak 22. srpnja oko 9 sati u Boboti je došlo do požara u jednoj pomoćnoj prostoriji dvorišta obiteljske kuće, a očevidom smo utvrdili da je došlo do prijenosa topline s električne žarulje na dio tog prostora te su pritom izgorjeli namještaj, odjeća i drugi predmeti.

Ukućani i djelatnici DVD-a Bobota su lokalizirali te ugasili požar, nije došlo do ugroze zdravlja ljudi, a vlasnik je pretrpio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna.

Požar u višnjiku

Uz samu Jarminu je jučer, 25. srpnja oko 11,00 sati došlo do požara u višnjiku gdje su interventno reagirali vatrogasci iz Jarmine, Ivankova, Nuštra i Vinkovaca, a pripomoglo je oko 30 tak građana, koji su djelovanjem ugasili i lokalizirali ga oko 15,15 sati, objavila je PU vukovarsko-srijemska. 

Kako navode, policijski službenici ove Uprave u suradnji s protupožarnim inspektorima su proveli očevid pri čemu su utvrdili da je obuhvaćena površina veličine od oko 20 hektara koja se sastojala od suhog biljnog pokrova te samoniklih i starijih stabala višnje.

Nije bilo ozlijeđenih osoba, nije se proširio na susjedne objekte niti područje, a vinkovačka tvrtka, koja koristi tu površinu, će dostaviti izvješće o šteti. Uzrok je toplinska energija nepoznatog izvora te protupožarni inspektori i policijski službenici intenzivno provode izvide kako bi utvrdili sve činjenice.

Požar izazvan ljudskom radnjom

U nedjelju 24. srpnja oko 7 sati u Nuštru je došlo do požara u dvorištu nenaseljene obiteljske kuće.

"Do sada smo očevidom utvrdili da je požar izazvan ljudskom radnjom te da je u dvorištu nenaseljene obiteljske kuće zapaljena hrpa odbačenog suhog drvenog materijala (pretežito dijelovi krovne konstrukcije) koji je skinut s te kuće, a pritom nije došlo do ugroze života i zdravlja ljudi", javlja policija.

Djelatnici DVD-a Nuštar su lokalizirali i ugasili požar, vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna te policijski službenici provode daljnje izvide kako bi utvrdili sve okolnosti.

O trima požarima će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća, zaključuju iz policije.

Gorjelo i u Istri

Kako je obavijestila Hrvatska vatrogasna zajednica jučer je gorjela gusta bjelogorična šuma u blizini mjesta Bale gdje je izbio požar na dva mjesta i to na udaljenosti od oko jednog kilometra.

Vatrogasci su brzo lokalizirali požar, ali su ostali na dogašavanju i čuvanju opožarenog područja. Dan prije borova šuma gorjela je kod Umaga, u blizini turističkih naselja. 


Tagovi

Požari Policija Poljoprivredni strojevi Bjelogorična šuma


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]