Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar na farmi
  • 27.12.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Novi Perkovci

Gorjela farma, materijalna šteta nekoliko stotina tisuća kuna

U potpunosti je izgorio sjenik s rolo balama sjena. Nagorjela je i krovna konstrukcija drvarnice u sklopu sjenika.

Foto: PU osječko-baranjska
  • 1.214
  • 88
  • 0

Na Badnjak, 24. prosinca, oko 16 sati došlo je do požara na farmi u Novim Perkovcima. Kako navodi Policijska uprava osječko-baranjska, policijski službenici, uz inspektora zaštite od požara, obavili su očevid na mjestu događaja kojim je utvrđeno da je do požara u sjeniku došlo zbog tehničkog uzroka. Uslijed proboja izolacije na elektrovodiču došlo je do kratkog spoja i zapaljenja gorivih materijala (sijeno i drvna konstrukcija).

U potpunosti je izgorio sjenik s rolo balama sjena. Nagorjela je i krovna konstrukcija drvarnice u sklopu sjenika.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Perkovci, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Perkovci i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Piškorevci.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna, a policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela izvješće.

Požar je, ali tjedan prije, zabilježila i susjedna PU vukovarsko-srijemska. Naime, očevidom požara na salašu u poljskom predjelu "Vukovo“ kod Iloka utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama na stropu skladišnog prostora.

"Požar se iz skladišnog prostora proširio i na vanjsku nadstrešnicu, a potom je zahvatio i radne strojeve i mehanizaciju parkiranu ispod nastrešnice, kao i uredski prostor u potkrovlju istog objekta. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika", navodi policija. 

Također ranije, 17. prosinca, oko 14,00 sati u naselju Duzluk došlo je do izbijanja požara na drvenom ambaru kuće u kojoj nitko ne živi, obavijestila je i PU virovitičko-podravska. 

"Provedenim očevidnim radnjama te obavljenim obavijesnim razgovorima utvrđeno je kako je do požara došlo tako što je 40-godišnji uposlenik tvrtke iz Našica s prebivalištem na širem području Našica, koja je izvodila radove na području naselja Duzluk odbacio više opušaka cigarete prema ambaru pri čemu je došlo do zapaljenja sijena i slame te proširenja požara u spomenutom objektu. Slijedi podnošenje odgovarajućeg pismena", stoji u izvješću. 


Tagovi

Požar Požar na farmi Izgorio sjenik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!