Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.02.2009.

Gnojivo neće pojeftiniti!

DEMANTI IZ KUTINSKE PETROKEMIJE

  • 718
  • 36
  • 0

U povodu članka objavljenog u jučerašnjem Glasu Slavonije pod naslovom "Dobra vijest iz Petrokemije Kutina pred sjetvu - Gnojivo pojeftinjuje 20 %" iz te tvrtke stigao nam je dematnti.

- Riječ je o potpuno netočnoj informaciji, navodi se u demantiju i dodaje: - Žao nam je što se ovakve neprovjerene vijesti neodgovorno plasiraju u javnost, budući da Petrokemija nema nikakvih pretpostavki za smanjenje cijena mineralnih gnojiva u Hrvatskoj. Točno je da su ona u prošloj godini poskupjela, ali je također točno da su ta poskupljenja bila znatno manja u odnosu prema kretanju cijena na svjetskom tržištu, tako da su u određenim razdobljima cijene naših gnojiva u Hrvatskoj bile i do 70 posto niže s obzirom na cijene u okruženju, tj. na regionalnom tržištu. Na hrvatskom tržištu povećanjem cijena ni približno nisu bili pokriveni naši troškovi proizišli iz poskupljenja osnovnih sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva. Moramo također naglasiti da je od početka ove godine Petrokemiji plin poskupio 60 posto u odnosu na prosječnu cijenu plina tijekom 2008. godine, te da tvrtka i dalje ulaže velike napore da se cijene mineralnih gnojiva u Hrvatskoj ne povećavaju nego da ostanu na istoj razini, iako su i dalje niže od cijena u okruženju.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nema ljepote do prirodne, a Hrvatska je bogata njima. Evo malo ugode za oko - NP Plitvička jezera. Snimila ŠČer na ekskurziji