Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Genera
  • 21.09.2015. 14:40

Genera prihvatila ponudu Dechre

Dechra Pharmaceuticals je ponudu za preuzimanje Genere objavila sredinom rujna, u kojoj dioničarima nudi 179,60 kuna po dionici

Foto: depositphotos.com
  • 156
  • 12
  • 0

Uprava Genere smatra da je ponuda britanske tvrtke Dechra Pharmaceuticals za preuzimanje Genere prihvatljiva u pogledu cijene i drugih elemenata, kaže se u mišljenju Uprave. Svoje pozitivno mišljenje na ponudu za preuzimanje dali su i predstavnici radnika.

Dechra Pharmaceuticals je ponudu za preuzimanje Genere objavila sredinom rujna, u kojoj dioničarima nudi 179,60 kuna po dionici. Dechra u vlasništvu ima 63,26% temeljnog kapitala, a predmet ponude za preuzimanje su preostale dionice.

Uprava Genere u mišljenju zaključuje kako je ponuđena cijena od 179,60 kuna po dionici primjerena te da odražava fer vrijednost dionica. Pritom Uprava Genere ukazuje na činjenicu da cijena koju je Dechra ponudila za dionice u iznosu od 179,6 kuna po dionici predstavlja cijenu koja je 76,96% veća od prosječne ponderirane cijene dionice ostvarene u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje na Zagrebačkoj burzi, odnosno u razdoblju od 30. travnja do 30. srpnja.

Stoga Uprava Genere smatra da ponuđena cijena predstavlja značajnu premiju te zaključuje "kako je ponuđena cijena primjerena te da trenutno odražava fer vrijednost dionice".

Uprava također podržava namjere Dechra Pharmaceuticals vezane uz buduće poslovanju Genere, strateške planove i status zaposlenih.

U izjavi članova Uprave o njihovoj namjeri da prihvate ili odbiju ponudu za preuzimanje, navodi se da predsjednik Uprave Marko Smetiško i članica Uprave Ana Hanžeković nisu dioničari Genere. Također se navodi kako ne postoji sporazum niti jednog člana Uprave s ponuditeljem u vezi ponude za preuzimanje te kako je je Uprava u zakonom predviđenom roku mišljenje predočila predstavnicima radnika te da je u zakonom predviđenom roku zaprimila mišljenje predstavnika radnika o ponudi za preuzimanje.

U očitovanju predstavnika radnika navodi se kako "daju pozitivno mišljenje na mišljenje Uprave o preuzimanju Genere od strane Dechra Pharmaceuticalsa".

Foto: depositphotos.com


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Genera Preuzimanje Dechra Zagrebačka burza Cijena dionice


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]