Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 24.10.2008.

Franz Fischler: Trebate stotinu Mavrovića!

HRVATSKI FORUM Strategija regionalnog razvitka do kraja ove godine

  • 442
  • 21
  • 0

Jačanje regija uvjet je hrvatske konkurentnosti u Europskoj uniji. Jedan je to od zaključaka XII. hrvatskog foruma koji je održan u Zagrebu.

- Regionalna politika može funkcionirati samo ako dolazi iz samih regija i ako su njezine zadaće jasno odvojene od države - rekao je glavni govornik na forumu Franz Fischler, predsjednik Ekosocijalnog foruma Europa i savjetnik RH u pristupnim pregovorima s EU.

Ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković najavio je donošenje Strategije regionalnog razvoja koja bi se na Vladi trebala naći sredinom studenog, a Sabor bi je trebao prihvatiti do kraja godine. Cilj je strategije postići ravnomjeran razvoj svih regionalnih područja. Istaknuo je Čobanković kako će ulaskom u EU Hrvatska u prvim godinama članstva kroz strukturne fondove imati na raspolaganju milijardu eura.

- Blago rečeno, Hrvatska ispodprosječno koristi i trenutačno dostupna sredstva iz EU fondova - kritizirao je Fischler.

Uz regionalizaciju, druga tema foruma bila je poljoprivreda i razvoj ruralnih područja. Zaključak je da hrvatska poljoprivreda treba velike reforme, a kao uspješan primjer naveden je sudionik foruma Željko Mavrović, koji uspješno proizvodi ekološku hranu.

- Kada bude imala sto Mavrovića, Hrvatska će biti na pravom putu - zaključio je Franz Fischler, dodajući kako nam trebaju ljudi koji jasno postavljaju svoje ciljeve i preuzimaju inicijativu da ih i ostvare.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Radna akcija subotom 💪🏼🙌🏼 #udrugaplantaza

U petak, 8. 9. otvaramo vrata našeg novog prostora.

Vidimo se na 3. PLANTidi❕❕