Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja
  • 30.01.2024. 15:15

Fortenova ispituje interes za prodaju i preuzimanje njezinog poljoprivrednog sektora

Proteklih mjeseci kao najizgledniji kupac njihova agrobiznisa spominjala se Podravka. Međutim, moguću prodaju poljoprivrednih tvrtki i srpski je Delta Holding ocijenio "zanimljivom prilikom".

Foto: Martina Pavlović
  • 1.102
  • 97
  • 0

Slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresiranih kupaca, Fortenova grupa je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda. Naime, u tom poslovnom području posluju kompanije poput PIK Vinkovci, Vupik, Belje, Agrolaguna, Eko Biograd... 

Kako su izvijestili, neobvezujuće ponude očekuju krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje. 

"Kao i kod prodaje poslovnog područja zamrznute hrane koja je zaključena 2021., nastavak ovog procesa ovisit će o kvaliteti neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera i bit će usmjeren na one koji su, osim plaćanja fer cijene, spremni dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj", ističu iz Fortenove. 

Navode i da su u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagali, čime su podignuli ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja. Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je, kažu, obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 milijuna eura.

"Ukoliko bi do realizacije prodaje doista i došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za daljnje smanjivanje zaduženosti Grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane", zaključuju. 

Proteklih mjeseci kao najizgledniji kupac njihova agrobiznisa u Slavoniji i Baranji spominjala se Podravka. Međutim, moguću prodaju poljoprivrednih tvrtki i srpski je Delta Holding ocijenio "zanimljivom prilikom".


Tagovi

Fortenova grupa Prodaja Potencijalna prodaja Poljoprivreda Kupci Ispitivanje interesa


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs