Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruživanje
  • 02.08.2013.

Formirati jedinstveni stožer seljačkih udruga

Na sastanku predstavnika seljačkih udruga s područja Slavonije i Baranje, održanom u Retkovcima nedaleko od Vinkovaca, donesen je zaključak o potrebi formiranja jedinstvenog stožera seljačkih udruga s ciljem zajedničkog nastupa prema Vladi i Ministarstvu poljoprivrede

Foto: RGBStock.com
  • 557
  • 27
  • 0

Želimo napokon ujediniti sve naše udruge kako bismo zajednički nastupili prema Vladi i Ministarstvu poljoprivrede u borbi za preživljavanje koje je za hrvatskog poljoprivrednika svakim danom sve neizvjesnije. Stanje je kritično i dalje se više ovako ne može, kaže predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac dodajući kako je opći prosvjed svih seljačkih udruga, prema svemu sudeći, jedino rješenje.

Prema njegovim riječima, namjera je da se u stožer seljačkih udruga imenuju predstavnici svih županija jer samo jedinstvene seljačke udruge mogu predstavljati snagu koju će Vlada morati respektirati.

Predsjednik HPK Mato Brlošić ističe kako su poljoprivrednici i dalje za otvorene razgovore i dogovore s Vladom i ministarstvima poljoprivrede i financija. Pisali smo u nekoliko navrata premijeru, ali odgovora od njega dobili nismo. Za njega izgleda problemi u poljoprivredi ne postoje, rekao je Brlošić navodeći kako supoljoprivrednici u zadnje dvije godine po osnovnu neisplate poticaja i kapitalnih investicija ostali uskraćeni za oko dvije milijarde kuna.

Foto: RGBStock.com


Izvori

hrt.hr


Tagovi

Tomislav Pokrovac Mato Brlošić Stožer seljačkih udruga Prosvjedi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]