Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabor
  • 04.08.2020. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Formiran je saborski Odbor za poljoprivredu, tko sjedi u njemu?

Doznali smo imena novog sastava Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 6.496
  • 430
  • 0

Uoči ljetne stanke, u novom sazivu Hrvatskog sabora formirani su i odbori, među njima nama najzanimljiviji Odbor za poljoprivredu, na čijem je čelu sada Marijana Petir.

Njezina zamjenica odnosno dopredsjednica Odbora je Ružica Vukovac, dok su članovima imenovani: Siniša Jenkač, Josip Đakić, Goran Ivanović, Ljubomir Kolarek, Anja Šimpraga, Stipan Šašlin, Martina Grman Kizivat, Nikša Vukas, Željko Lenart, Marin Lerotić, Vilim Matula. 

Inače, djelokrug njihova rada, kako stoji u opisu, su poslovi utvrđivanja i praćenja provođenja politike, a u postupku donošenja zakona, i drugih propisa u području poljoprivrede, morskog i slatkovodnog ribarstva, marikulture, veterinarstva, sela i ruralnog razvoja te šumarstva i vodnog gospodarstva.

U prošlom, 9. sazivu Sabora, pak, predsjednik je bio Slaven Dobrović, potpredsjednik Josip Križanić, a članovi Emil Daus, Damir Felak, Branko Hrg, Dragana Jeckov, Franjo Lucić, Božica Makar, Ana-Marija Petin, Alen Prelec, Davor Vlaović pa i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Podsjećamo, novoimenovana predsjednica Odbora Marijana Petir, uoči ljetne stanke, zatražila je hitnu reakciju i intervenciju Vlade kako bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima.

Marijana Petir: Vlada mora reagirati, tržište je preplavljeno uvozom po dampinškim cijenama

"Stanje na tržištu i u trgovinama toliko je alarmantno da iziskuje hitnu reakciju kako bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima da održe vlastitu proizvodnju i uspiju na tržište plasirati svoj proizvod. U suprotnom bi se moglo dogoditi da se zbog prevelikog uvoza i dampinških cijena stvore ogromni tržišni viškovi domaćih proizvoda, čime će se u pitanje dovesti sva ulaganja i potpore našim proizvođačima koji mukotrpno rade, bore se, proizvode, a u konačnici svoju robu nemaju kome prodati", stoji u zastupničkom pitanju koje je poslala predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.


Tagovi

Hrvatski sabor Odbor za poljoprivredu Marijana Petir


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]