Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PickUp
  • 17.10.2017. 09:00

Ford Ranger, pick up i za najizbirljivije farmere

Dizajniran i izgrađen sa svrhom da obavi svaki zadatak i izazov što ga postavite, ovaj pick-up je pravi izbor i za najizbirljivije kupce

Foto: ford.hr
  • 2.577
  • 161
  • 0

Želite li izdržljiviju i praktičniju alternativnu sve popularnijem SUV-u, Ford Ranger je pravi automobil za vas. Riječ je o automobilu koji je možda nešto manje fokusiran na udobnost, ali kad je riječ o nosivosti i izdržljivosti na cesti mu nema ravna i to ga čini idealnim suputnikom našim poljoprivrednicima na polju.

Kako bi se osiguralo da ste dobili pick up vozilo na koje se možete osloniti, Ranger je bio nemilosrdno testiran u nekim od najviše neprijateljskim okruženjima, po ekstremnim temperaturama, i preko najtežih terena na zemlji.

Dizajniran i izgrađen sa svrhom da obavi svaki zadatak i izazov što ga postavite, ovaj pick-up je pravi izbor i za najizbirljivije kupce. Tako Ford Ranger ima nosivost do 1.269 kg (bruto kapacitet nosivosti ovisi o odabranom modelu i dostupnosti na tržištu), vuče čak do 3.500 kg (160 KS/200 KS 4x4s s vučnom osovinom i kočnicom prikolice) i gazi kroz vodu do 800 mm dubine. Samo to je dokaz da je riječ o vozilu na koje se možete osloniti u najtežim radnim uvjetima i koje će obaviti najteže poslove, a možete mu vjerovati da će omogućiti izniman doživljaj vožnje, svaki dan.

Off-road paket

Za potpunu sigurnost off-road paket uključuje zaštitu motora, kutije prijenosa i spremnika za gorivo kako bi se smanjio rizik od oštećenja prilikom vožnje na neravnom terenu. Paket također uključuje elektroničko zaključavanje stražnjeg diferencijala kako bi se osigurala dodatna trakcija.

Novi Ford Ranger dolazi s tehnologijom kojom možete upravljati glasom. Tako vam Ford SYNC2 omogućuje kontrolu glazbe, telefona, navigacijskog sustava i klimatizacijskog sustava pomoću jednostavne, intuitivne glasovne naredbe ili putem 8" zaslona na dodir u boji. Možete čak pozvati popis lokalnih restorana samo što ćete reći: "Ja sam gladan" ili pristupiti Michelin vodiču koji će vam pomoći u odabiru i rezervaciji. Istina u zemlji koja bilježi samo jedan restoran s Michelinovom zvjezdica, ta vam mogućnost možda i neće biti od koristi, ali sve se mijenja kad odete preko granice.

Tu su i automatska noćna svjetla, korisna pomoć za noćne vožnje. Ne smijemo zaboraviti snažnije, ekonomičnije dizelske motore. 2.2L TDCiDuratorqgenerira impresivnih 160 KS i 385 Nm okretnog momenta. Dostupan sa 6-stupanjskim ručnim i automatskim mjenjačem (samo odabrani modeli). Ako trebate više snage uzmite 3.2L TDCiDuratorqdizel opciju, s 200 KS i 470 Nm okretnog momenta na vaš zahtjev. Ford Ranger ima dva različita mjenjača - 6-stupanjski ručni mjenjač koji pruža točne promjene stupnjeva brzine i gladak 6-stupanjski automatski s pažljivo podešenim točkama prijenosa. Auto Start-Stop sustav vam mogućuje manju potrošnju goriva.

Smanjena potrošnja goriva

Kada se zaustavite na semaforu ili je vaše vozilo u gužvi u praznom hodu, ova tehnologija može automatski isključiti motor dok i dalje opskrbljuje strujom bitne sustave. Kada ste spremni za kretanje, pritisnite spojku i odaberite prvi stupanj prijenosa i ponovno pokrenite sustav. U gradovima Auto Start-Stop sustav može smanjiti potrošnju goriva. Ford Ranger dolazi u tri modela - RegularCab (1,269kg maksimalni bruto kapacitet nosivosti), SuperCab (1,230 kg maksimalni bruto kapacitet nosivosti) i DoubleCab (1,199 kg maksimalni bruto kapacitet nosivosti). Cijene se kreću od 193.235 kn za Ranger Single Cab XL do 341.676 kn za Ranger Double Cab Wildtrak (automatic).

Dodatno, ne treba zaboraviti prednosti kupovine pick upova financijskog tipa - zbog statusa gospodarskog vozila ova se kategorija priznaje kao porezno priznati trošak, a plaćeni PDV koristi se kao odbitak pretporeza.

Foto: ford.hr


Fotoprilog


Tagovi

Ford Ranger Pick up Gospodarska vozila


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]