Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalne blagajne
  • 08.07.2013.

Fiskalizaciju na tržnicama podržava 65% proizvođača hrane

Fiskalizacija na tržnicama

Foto: RGBStock.com
  • 317
  • 14
  • 0

Anketa provedena među proizvođačima hrane pokazala je kako 65 posto proizvođača podržava fiskalizaciju na tržnicama.

Naime, danas je završila anketa koju je Centralno mjesto tržišta domaće hrane www.finoteka.com provodilo među domaćim proizvođačima hrane uključenima u Finoteku. Anketno pitanje glasilo je: „Da li podržavate uvođenje fiskalnih blagajni za preprodavače voća i povrća na hrvatskim tržnicama?“

Odluka da od 1.7.2013. svi preprodavači na tržnicama moraju imati fiskalnu blagajnu itekako će utjecati na hrvatsko tržište domaće hrane, a tako naravno i na same proizvođače hrane. Slijedom toga povele su se rasprave o tome hoće li spomenute promjene koristiti ili štetiti hrvatskoj poljoprivredi, podsjećaju iz Finoteke.

Mnogo je onih koji smatraju da je taj zakon nepotreban ili štetan, kao što je mnogo onih koji smatraju da će on pomoći pravim hrvatskim poljoprivrednicima. Iz tog razloga provedena je anketa među domaćim proizvođačima hrane.

U projektu Finoteka.com trenutno sudjeluje preko 2000 domaćih proizvođača hrane, a u anketi je sudjelovalo njih 532. Od tog broja, 348 proizvođača (65 posto) odgovorilo je s DA, 168 (32 posto) s NE, a samo njih 16 (3 posto) odgovorilo je da im je svejedno.

Foto: RGBStock.com


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Fiskalne blagajne Fiskalizacija Tržnica

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo