Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditiranje poljoprivrede
  • 29.04.2014. 10:36

Financiranje temeljem prava na poticaje? Moguće je.

Iskoristite mogućnost ugovaranja Agro kredita bez naknade za ugovaranje i ostvarite niz dodatnih pogodnosti korištenjem OTP Agro paketa

  • 1.442
  • 173
  • 0

Tražite pravi poticaj vašoj proizvodnji? Ostvarite planove uz Agro kredit temeljem ostvarenih prava na potporu u poljoprivredi.

Agro krediti temeljem ostvarenih prava na potporu u poljoprivredi novost su u ponudi OTP banke. Cilj im je omogućiti poljoprivrednim proizvođačima da što lakše financijski premoste period od predavanja zahtjeva do dobivanja državnih poticaja.

Kredit mogu ugovoriti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti ili poduzeća koja obavljaju neku od poljoprivrednih djelatnosti i korisnici su državnih potpora (poticaja) u poljoprivredi. Prije predavanja zahtjeva za kredit treba imati otvoren račun za redovno poslovanje u OTP banci te ispuniti sve zakonske preduvjete za ostvarivanje prava na potporu, odnosno predati jedinstveni zahtjev za potporu u tekućoj godini (elektronički popunjen putem AGRONET-a, potpisan i dostavljen Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Namjena kredita je održavanje tekuće likvidnosti, a cijeli se iznos isplaćuje na žiro račun korisnika. Visina kredita određuje se temeljem visine isplaćenih potpora u poljoprivredi za prethodnu godinu i zahtjeva za tekuću godinu. Kamatna stopa je promjenjiva i iznosi 7,49%. Korisnicima OTP Agro kredita ne naplaćuje se naknada za odobrenje kredita, a izvan paketa iznosi 1% iznosa odobrenog kredita. Maksimalni rok otplate je 18 mjeseci. Ukupan iznos odobrenog kredita na naplatu dospijeva jednokratno, uz tromjesečno dospijeće kamate te se naplaćuje putem trajnog naloga sa žiro računa na koji se korisniku isplaćuju sredstva potpore.

Korisnik može birati hoće li za podmirenje obveza po kreditu iskoristiti cijeli iznos dobivenih potpora ili će do trenutka dospijeća kredita cijeli iznos dugovanja podmiriti iz vlastitih sredstava. Uz zadovoljavajuću kreditnu sposobnost korisnika kredita iznosi kredita do protuvrijednosti 30.000 eura mogu se odobriti uz operativne instrumente osiguranja (mjenice i zadužnice), a za veće iznose instrumenti osiguranja posebno se dogovaraju.

Posebne pogodnosti za korisnike OTP Agro paketa!

Korisnicima OTP Agro paketa ne naplaćuje se naknada za ugovaranje kredita. Uz ovaj paket vođenje kunskog računa je besplatno, a također omogućuje korištenje niza proizvoda i usluga uz povoljnije uvjete.

Posebne pogodnosti Agro kredita

Osim kredita koji se ugovaraju temeljem ostvarenih prava na državnu potporu, u ponudi OTP banke postoji i niz kredita za pokretanje ili održavanje poljoprivredne djelatnosti.

Kome su krediti namijenjeni?

Primjerice Agro krediti za obrtna sredstva, koji se koriste kao revolving ili uz otplatu na rate, a 20% sredstava može se koristiti isplatom na žiro račun.

Ovi krediti su prvenstveno namijenjeni za financiranje jesenske i proljetne sjetve te pokrivanje troškova tijekom sezonskih poslova u maslinarstvu i vinogradarstvu, odnosno stočarstvu ili mljekarskoj industriji. Dovođenjem žiro računa u negativan saldo mogu se realizirati Agro okvirni krediti korištenjem minusa po žiro računu, a sredstva se koriste prema potrebi.

Agro investicijski krediti su posebni krediti koji se odobravaju s rokom otplate do 10 godina (uključujući do 12 mjeseci počeka), a osnovna im je namjena kupnja poljoprivrednih strojeva, mehanizacije ili kupnja poljoprivrednog zemljišta. U OTP banci može se ugovoriti većina kreditnih linija Hrvatske banke za obnovu i razvitak.


Tagovi

Kreditiranje poljoprivredne djelatnosti Agro krediti HBOR OTP banka Poljoprivredno zemljište Poljoprivredna mehanizacija Vinogradarstvo APPRRR


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vinceška u najdražem gradu 😎