Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 13.03.2015. 09:35

Financiranje strateških planova za lokalni razvoj!

Strateški dokumenti koji će se moći sufinancirati su: prostorni plan uređenja općine ili grada, strateški razvojni program općine ili grada (program ukupnog razvoja općine ili grada) i strateški planovi razvoja pojedinih gospodarskih sektora općine ili grada

  • 436
  • 56
  • 0

Unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 – 2020, jedinice lokalne samouprave (sve općine i gradovi do 10.000 stanovnika) imaju mogućnost dobiti potporu za izradu ili izmjenu i dopunu strateških dokumenata jedinica lokalne samouprave.

Strateški dokumenti koji će se moći sufinancirati su: prostorni plan uređenja općine ili grada, strateški razvojni program općine ili grada (program ukupnog razvoja općine ili grada) i strateški planovi razvoja pojedinih gospodarskih sektora općine ili grada (poljoprivreda, ribarstvo, turizam, prerađivačka industrija, promet, obrazovanje i slično).

Prihvatljivi troškovi su troškovi izrade ili izmjene i dopune navedenih strateških dokumenata, a definirani su ugovorom između naručitelja (općine ili grada) i izvođača.

Izmjene u Podmjeri 7.1 - Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj JLS

Cilj ugovora mora biti izrada ili izmjena i dopuna navedenih strateških dokumenata, a mogući troškovi kako bi se navedeni cilj ostvario su prikupljanje podataka od strane nadležnih institucija, organizacija tribina, rasprava i slično, intelektualne usluge pojedinih stručnjaka, pribavljanje mišljenja, dizajn i umnažanje dokumenta.

Prilikom prijave na natječaj tj. podnošenja Zahtjeva za potporu, jedinica lokalne samouprave će trebati priložiti odluku gradskog/općinskog vijeća o izradi/izmjeni i dopuni dokumenta. Nakon odobrenja potpore tj. izdavanja Odluke o dodjeli sredstava od strane Agencije za plaćanja, jedinica lokalne samouprave će morati izraditi dokument za koji je odobrena potpora u roku od 12 mjeseci. Prije isplate potpore (zadnje ukoliko je natječajem predviđena isplata u obrocima), gradsko/općinsko vijeće mora usvojiti izrađeni dokument.

Objava prvog natječaja bila je 6. ožujka u Narodnim novinama, a prijave će se zaprimati od 11. ožujka do 11. svibnja. Za prvi natječaj planirani iznos sredstava je 21.000.000 kn.

Kao i kod drugih mjera unutar Programa ruralnog razvoja, prijave na natječaj (Zahtjev za potporu) će se podnositi u elektronskom obliku putem AGRONET sustava.

Prije prijave na natječaj, jedinice lokalne samouprave moraju biti upisane u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu kako bi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jedinici lokalne samouprave dodijelila korisničko ime i zaporku kojima se prijavljuje u AGRONET sustavu. Vodič za upis u evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu dostupan je na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


Tagovi

Mjera 7 JLS Jedinice lokalne samouprave Strateški dokumenti Razvoj općina Program ruralnog razvoja Troškovi izrade Zahtjev za potporu APPRRR Plan razvoja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.