Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novost na tržištu
  • 13.02.2023. 10:30

Filip Guščić: Razvili smo specijalna gnojiva za hrvatsku poljoprivredu

Tražili smo proizvode koji odgovaraju potrebama domaćih zemljišta, našoj mikroklimi i tlima, jer nije isto uzgajati nešto u Njemačkoj i u Hrvatskoj, kaže Filip Guščić, suvlasnik tvrtke AgroChem Maks

Foto: Krume Ivanovski
  • 2.460
  • 205
  • 0

Razgovarali smo s najvećim nacionalnim distributerom sredstava za zaštitu bilja, biostimulatora i specijalnih gnojiva, tvrtkom AgroChem Maks i njenim suvlasnikom Filipom Guščićem

Već 18 godina ova tvrtka radi sa svim veleprodajama, maloprodajama, poljoprivrednim kooperacijama, a po prometu i asortimanu kojeg nude - najveći su u Hrvatskoj. Surađuju sa svjetskim korporacijama koje preferiraju distributivni poslovni model, odnosno koje ne rade izravno na hrvatskom tržištu. Odgovornaje  za prodaju, marketing i logistiku, a prije plasiranja određenog proizvoda provode opsežne analize. 

"S našim partnerima provodimo pokuse, analiziramo proizvode koje planiramo uvesti na tržište, a taj proces nekada zna trajati više godina kako bi se utvrdila njegova svojstva i prednosti. Prva godina primjene nekog proizvoda uvijek nam je testna, pa ako se pokaže da on funkcionira i da su poljoprivrednici njime zadovoljni, onda krećemo u komercijalno lansiranje na tržište", kazao je Guščić.

Tako je bilo i s njihovim novim brendom, kojeg su pripremali tri godine, s ciljem razvijanja linije biostimulatora i specijalnih gnojiva koje odgovaraju primarno potrebama domaćih poljoprivrednika, jer "nije isto uzgajati nešto u Njemačkoj i Hrvatskoj“, istaknuo je Filip i naglasio da njihova linija folijarnih gnojiva predstavlja dodatnu vrijednost u svakoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Poljoprivrednici iz različitih sektora na predstavljanju TORA proizvoda

Htjeli su raditi s proizvođačima koji mogu pratiti njihovu viziju proizvoda. Razvili su pet linija proizvoda, od kojih je prvi VITA, odnosno FUSION – univerzalni  biostimulator za prevladavanje stresnih uvjeta kod biljaka, napravljen na bazi oceanskih algi i aminokiselina biljnog podrijetla.

TURBO linija su specijalna folijarna gnojiva s biostimulativnim djelovanjem za ratarske kulture, a MICRO linija nadoknađuje nedostatak mikro, mezo i makro elemenata u biljci. Uz STAGE liniju proizvoda koji stimuliraju najosjetljivije faze rasta i razvoja biljke, ove su godine lansirali i potpuno novu ENERGY liniju vodotopivih gnojiva za ishranu bilja od ukorjenjivanja do sazrijevanja plodova.

Proizvod na zahtjev neretvanskih poljoprivrednika

Svaki njihov proizvod kombinira odnose mikroelemenata - to je ključno, ističe Filip. Snažna bioaktiv formula dio je svake formulacije i glavni organski aktivator za pokretanje enzimskih procesa u biljnim stanicama.

"BIOACTIV formula je patentirana kombinacija biostimulativnih komponenti koja u sinergiji s mikro i makro elementima osigurava bolju aktivaciju enzimskih procesa u biljci, aktivira metabolizam i toleranciju na stresne uvjete“, naglasio je je Guščić.

Predstavljeni novi proizvodi prilagođeni pojedinačnim kulturama u ratarstvu

A stresnih uvjeta nagledali su se i dalmatinski poljoprivrednici, kako voćari tako i maslinari. Na zahtjev poljoprivrednika iz doline Neretve, AgroChem Maks je osmislio poseban proizvod isključivo za mandarinu.

"Ljudi su nas to tražili pa smo osmislili Combi Max mandarina - preparat namijenjen prevenciji deficita osnovnih mikroelenata koji sadrži ekološki certifikat", opisuje Filip.

Napravili su poseban preparat i za maslinu, kojeg lansiraju ove godine - TORA Oliva Super, folijarno gnojivo namijenjeno stimulaciji cvatnje i plodnje u maslinama. 

Uzdaju se u svoje agronome, kaže naš sugovornik, jer zbog dugogodišnjeg iskustva kojeg imaju u proizvodnji, oni znaju što nedostaje domaćim tlima i pojedinačnim kulturama na putu do kvalitetnijih i većih prinosa. 

Agronomi AgroChem Maksa: Srđan Buić, Lukrecija Lešić, Predrag Radojčić

Imaju tim od 14 agronomskih stučnjaka koji imaju savjetodavnu ulogu prema poljoprivrednicima, te im pokazuju kako praktično primjeniti neki proizvod, a sve s ciljem kvalitetnijeg i višeg prinosa te maksimizacije prihoda.

Oformili novi tim za TORA gnojiva

Svaki od njihovih proizvoda ima bioaktiv formulu koja osigurava puno bolji sinergijski učinak između mineralnih hranjiva i biostimulativnih komponenti, što pomaže biljkama da u svim fenofazama rasta i razvoja budu u optimalnom fiziološkom stanju. 

"Nakon godinu dana intenzivnog rada na preparatima Fusion, Turbo Cereals i Combi Max dobili smo ECOCERT certifikat temeljem kojeg se ti proizvodi mogu koristiti u ekološkoj proizvodnji" istaknuo je Filip.

Agronomi su ključni u prijenosu znanja poljoprivrednicima, smatra naš sugovornik pa u AgroChem Maksu posebnu pažnju posvećuju organizaciji tima.

Njihovi stručnjaci provode seminare, pomažu poljoprivrednicima u procesu proizvodnje i savjetuju kako maksimizirati prinose uz ekonomski najprihvatljivije programe zaštite.

Stručnjaci AgroChem Maksa savjetuju poljoprivrednike diljem Hrvatske.

Svoju ekipu znalaca nedavno su proširili s pet agronoma, koji se bave isključivo TORA linijom.

Organizirali su dane polja da bi evidentirati konkretne efekte primjene njihovih biostimulatora na različitim kulturama u Slatini, Bjelovaru i Vrgorcu, kaže, a ove godine provest će detaljnije analize prinosa, gramaže i drugih parametara.

"Puno smo radili da stvorimo novi kvalitetan brand folijarnih gnojiva i biostimulatora za hrvatske poljoprivrednike i po svemu sudeći, na pravom smo putu“, zaključio je Filip Guščić, suvlasnik tvrtke AgroChem MAKS.

Pogledajte što kažu poljoprivrednici o TORA proizvodima: 

 


Tagovi

AgroChem MAKS Filip Guščić Biostimulatori TORA Proizvod za mandarine Preparat za maslinu Sredstva za zaštitu bilja Ishrana bilja


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]