Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snježna mećava
  • 17.02.2021. 18:00
  • Njemačka

Farmeri čistili snijeg na ulicama: Jedni nagrađeni, drugima upozorenje policije?

Poljoprivrednici diljem Njemačke pomogli su čistiti snijeg na ulicama do kojih zimske službe nisu uspjele doći.

Foto: Facebook/Borken - Stadtverwaltung
  • 521
  • 370
  • 0

Snježna mećava je prošloga tjedna uzrokovala kaos diljem Njemačke. Nanosi snijega blokirali su ceste i staze u mnogim regijama, a zimske službe nisu stizale sve očistiti. Stoga su tamošnji poljoprivrednici samoincijativno odlučili pomoći, piše top agrar. Upalili su svoje traktore i strojeve te krenuli uklanjati snijeg na cestama i stazama.

Mnogi mediji su izvijestili o njihovoj pomoći na kojoj su im zahvalili građani i gradske vlasti. Tako je primjerice, uprava grada Dorstena u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, ali i gradonačelnik Tobias Stockhoff osobno, lokalnim poljoprivrednim udrugama čiji su članovi pomagali, za nagradu dao 1.000 eura.  

"Ne samo da ste počistili snijeg, već ste i vukli vozila, pomogli u odvozu smeća, a poljoprivrednik u Lembecku je traktorom prevezao tim hitne službe koja je zapela u snijegu, do pacijenta u nevolji. Ta je pomoć u ovom slučaju vjerojatno spasila život", ponosno je izjavio Stockhoff. U podugačkom statusu na svom Facebook profilu napisao je da se sve to ne podrazumijeva, ali je s druge strane tipično za dorstenske farmere koji se ne žale nego rade. Poručio je kako bi bio vrlo sretan kada bi se ovaj čin više cijenio ne samo na nacionalnoj nego i europskoj razini. 

Također, i gradska uprava mjesta Borken je zahvalna na pomoći, a na svom je Facebook profilu pohvalila 20 farmera koji su se uključili u čišćenje. 

Međutim, portal top agrar je zaprimio poruke poljoprivrednika koji nisu imali dobra iskustva pomažući. Naime, oni tvrde da su policijske službe kontrolirale njihova vozila dok su čistili snijeg. Neki od njih dobili su upozorenja zbog istrošenih guma ili nevažećih registarskih oznaka.

(ML) Super Aktion der Borkener Landwirte!


Tagovi

Njemačka Mećava Čišćenje snijega Kazne Nagrade


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]