Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farma zečeva
  • 10.09.2019. 16:30

Farma kunića: Aktivisti "spasili" 16, a istovremeno ubili više od 100 zečeva?

Akcija vegana u spašavanju kunića s jedne španjolske farme za neke je zečeve završila kobno. U akciji su fizički napadnuti i aktivisti.

Foto: Pixabay/gayulo
  • 1.144
  • 73
  • 0

Prošli je tjedan aktivistica, Mythical Mia, kako sebe naziva, na farmi zečeva u Španjolskoj vodila akciju "spašavanja" 16 zečeva. No, njezino spašavanje, dovelo je do ugibanja 100 zečeva budući da se radilo o ženkama kunića za kojima su ostala njihova tek okoćena legla, a među tih 16 kunića bilo je i skotnih ženki koje su uginule tijekom spašavanja, odnosno izgubile svoje mlade. Za vrijeme ove akcije na farmi je bilo 3.000 zečeva od kojih je 700 imalo tek tri dana.

Ovo je tek sukus priče koji je mogao imati i tragičniji kraj. 

Naime, nakon što su aktivisti oslobodili kuniće, farmeri su pozvali policiju koja je tražila od vegana da napuste farmu što su ovi i učinili. No, farmeri su ih počeli pratiti po autocesti, a kada su skrenuli na poljski put, stjerali su ih "u kut", opkolili njihov auto s pet drugih te im lupali po prozorima i prijetili im, navodi DailyMail

Policija je ponovo pozvana, a vegane su otpratili do "sigurnog mjesta", iako su tražili policiju da ih otprate do kuće. Nakon što je policija otišla, farmeri su ponovo počeli pratiti aktiviste i pucati u njihov automobil, razbili zadnje staklo, a tom je prilikom Mia dobila ozljedu na licu

"Prekrivena sam krvlju, evo što su nam napravili farmeri čije smo kuniće oslobodili", na svom je Instagramu napisala Mia te je dodala kako je najbitnije da su životinje konačno slobodne. Kunići su živjeli u užasnim uvjetima, a jedan je imao tešku infekciju uha te je prevezen veterinaru, pojasnila je Mia svojim pratiteljima. 

Mia je podijelila fotografije svog zakrvavljenog lica i razbijenog prozora automobila. Policija tvrdi kako je prozor vjerojatno razbijen snažim udarcem, a ne pucnjem iz puške. Također, kažu da se radi o 14, a ne 16 kunića. 


Tagovi

Farma zečeva Veganski aktivizam Mythical Mia


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.