• Agronet
  • 26.01.2021. 10:00

Evidenciju prodaje i proizvodnje putem AGRONET-a obavite elektroničkim putem

Nositelj OPG/SOPG-a je dužan Evidenciju za prethodnu kalendarsku godinu u pisanom zapisu čuvati najmanje dvije godine te je dati na uvid na traženje zakonom ovlaštenoj osobi.

Foto: Bigstock/ volkovslava
  • 2.293
  • 209
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike da je omogućeno elektroničko popunjavanje i podnošenje Evidencije o poljoprivrednoj proizvodnji i prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda (za OPG i SOPG) i Evidencije o pruženim uslugama na OPG-u putem AGRONET sustava.

Kako pojašnjavaju, sukladno članku 14. stavak 2. Pravilnika o Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (NN 62/2019) nositelj OPG-a popunjava gore navedeni obrazac putem ovog sustava najkasnije do 15. svibnja tekuće godine za proizvodnju i prodaju u prethodnoj godini te za pruženu usluge na OPG-u u prethodnoj godini.

Također, sukladno članku 10. stavak 3. i stavak 4. Pravilnika o Upisniku poljoprivrednika (NN 62/2019, 91/20) nositelj SOPG-a popunjava gore navedeni obrazac najkasnije do 15. svibnja tekuće godine za proizvodnju i prodaju u prethodnoj godini.

"Nositelj OPG/SOPG-a je dužan Evidenciju za prethodnu kalendarsku godinu u pisanom zapisu čuvati najmanje dvije godine te je dati na uvid na traženje zakonom ovlaštenoj osobi", naglašavaju iz APPRRR-a.

Podaci koji se upisuju odnose se na prethodnu kalendarsku godinu. Pojašnjenja možete pogledati ovdje


Tagovi

Elektroničko popunjavanje Agronet OPG SOPG


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/