Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istraživanje javnog mnijenja
  • 10.01.2016. 17:10

Europljani brinu za ruralni razvoj

Velika većina Europljana smatra poljoprivredu ključnom za budućnost. Najvažnijim smatraju ulaganje u ruralna područja kako bi se stimulirao ekonomski rast i stvaranje poslova. Zalažu se i za veće poticaje.

Foto: bigstock.com
  • 764
  • 367
  • 0

Istraživanje Eurobarometra o Europljanima i poljoprivredi pokazalo je da Zajednička poljoprivredna politika (ZPP) uživa veliku podršku građana EU. Raste svijest o doprinosu ZPP top prioritetima Europske komisije, na što ukazuje oko 80% pozitivnih odgovora građana, vezanih za pitanje važnosti ZPP u stimuliranju zapošljavanja i rasta te uloge proizvođača u proizvođačkom lancu.

Stvaranje poslova u poljoprivredi

Sudionici istraživanja se slažu i da ZPP doprinosi trgovačkim odnosima između EU i ostatka svijeta (njih 66%) te europskom tržištu. Komisionar za poljoprivredu, Phil Hogan, komentirao je istraživanje: "Pozdravljam rastuću važnost poljoprivrede u očima građana EU, kao i indikatore koji pokazuju da ZPP doprinosi ulaganju, rastu i zapošljavanju, što građani i prepoznaju."

Devet od 10 građana smatra poljoprivredu ključnom za budućnost

Velika većina Europljana, njih devet od 10 smatra poljoprivredu važnom za budućnost. Najvažnijim smatraju ulaganje u ruralna područja kako bi stimulirali ekonomski rast i stvaranje poslova (47%) te ojačavanje uloge farmera u lancu proizvodnje (45%). Sve više njih se i informira o poticanju poljoprivrede od strane EU fondova, a većina ih se zalaže se povećanje financiranja poljoprivrede.

Jačanje uloge farmera

Općenito, Europljani pokazuju sve veći interes i zabrinutost za ruralna područja. To je u skladu s onim što smatraju da je glavna zadaća proizvođača - a to je proizvodnja zdrave, kvalitetne i sigurne hrane.

Foto: bigstock.com


Tagovi

Phil Hogan Eurobarometar Zajednička poljoprivredna politika Poticaji


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]