Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Phil Hogan
  • 15.01.2016. 09:35

EU poljoprivreda traži izlaz na nova tržišta

Kakva je bila poljoprivredna 2015. u EU i što nas očekuje u 2016.? Što komisionar za poljoprivredu Phil Hogan poručuje europskim poljoprivrednicima?

  • 333
  • 39
  • 0

Prošla je godina bila puna izazova za poljoprivrednike. Phil Hogan, europski komisionar za poljoprivredu tim je putem svim poljoprivrednicima poželio mirnu i uspješnu godinu.

Istaknuo je kako je njegova obaveza i dalje potpomagati europske proizvođače hrane u teškim vremenima, kao i dosada, podsjećajući na paket mjera pomoći mlljekarima i proizvođačima voća od 500 mlijuna eura.

EU nastavlja pomagati farmerima

Velika globalna proizvodnja i zalihe svinjskog mesa i mlijeka, ruski embargo i smanjenje kineske potražnje dovelo je do ozbiljnih problema u 2015. Stoga je već početkom 2016. uspostavljena mjera za privatno skladištenje svinjskog mesa.

Otvaranje novih tržišta

"Nastavljamo sa dogovorima o otvaranju na nova tržišta. U veljači se sastajem sa predstavnicima Kolumbije i Meksika, a nastavljamo s dogovorima s Kinom, Vijetnamom i Indonezijom, Japanom, koja su i ključna tržišta.

I dalje je fokus na zapošljavanju, rastu i razvoju poljoprivrede.


Tagovi

Phil Hogan Europska komisija Poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.