Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kemijska industrija
  • 27.03.2017. 20:00

EU odobrila spajanje kemijskih divova Dow i DuPont

Američke agrikemijske kompanije Dow i DuPont spojit će se u kemijskog diva vrijednog, kako burza kaže, 130 milijardi dolara. Dopuštenje za ovo dala je i Europska komisija.

Foto: Dowagro
  • 1.692
  • 111
  • 0

Američke agrikemijske kompanije Dow i DuPont spojit će se u kemijskog diva vrijednog, kako burza kaže, 130 milijardi dolara. Dopuštenje za ovo dala je i Europska komisija, prenose strani mediji.

Regulatorno tijelo za zaštitu konkurencije u EU priopćilo je da je dozvola uvjetovana smanjenim aktivnostima DuPont-a kada je riječ o pesticidima.

Ovakvo rješenje dio je okrupnjavanja u ovom sektoru. Planirano je spajanje kineske tvrtke ChemChina sa švicarskom tvrtkom Syngenta. Odluka o ovome bit će donesena 12. travnja. Spominje se i spajanje njemačkog Bayera sa američkim Monsantom, ali Komisija o tome nije obaviještena.

Foto: Dowagro


Tagovi

Dow DuPont


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]