Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz govedine u EU
  • 18.06.2019. 16:30

EU i SAD postižu sporazum o uvozu govedine bez hormona

Sporazum neće promijeniti ukupni opseg, kvalitetu ili sigurnost govedine uvezena u EU, koja će ostati u skladu s visokim europskim standardima, rekao je Phil Hogan.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 252
  • 28
  • 0

Europska komisija prošlog je tjedna s državama članicama podijelila uspješan ishod pregovora za preispitivanje funkcioniranja postojeće kvote za uvoz goveđeg mesa bez hormona u EU.

Povjerenik EU za poljoprivredu Phil Hogan izjavio je: "Uz uspješan ishod pregovora, Komisija je donijela vrlo važno pitanje s glavnim trgovinskim partnerom s kojim smo uključeni u šire pregovore o trgovini. Ovim korakom Europska unija ponovno potvrđuje svoju posvećenost da dovede do nove faze u odnosima sa Sjedinjenim Državama, u skladu sa sporazumom postignutom između predsjednika Junckera i Trumpa u srpnju 2018. Također želim ponoviti da sporazum neće promijeniti ukupni opseg, kvalitetu ili sigurnost govedine uvezena u EU, koja će ostati u skladu s visokim europskim standardima."

Fazno razdoblje od sedam godina

Na temelju mandata Vijeća, Komisija je u načelu postigla sporazum sa Sjedinjenim Državama i drugim značajnim zemljama dobavljačima da će se 35.000 tona te kvote dodijeliti SAD-u, fazno u razdoblju od sedam godina, a preostali iznos kvote za sve druge izvoznike.

Nakon zaključenja ovog uzajamno zadovoljavajućeg ishoda u skladu s pravilima WTO-a, Komisija će podnijeti pravne prijedloge Vijeću kako bi odobrila njegov potpis i sklopila sporazum sa Sjedinjenim Državama u nadolazećim mjesecima, nakon traženja suglasnosti Europskog parlamenta.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Govedina Uvoz Phil Hogan SAD


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]