Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 14.07.2022. 12:20
  • Varaždinska, Varaždin

EU fondovi, pročišćavanje otpadnih voda i nova uhićenja

Tri su osobe uhićene danas zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, navodi EPPO.

Foto: Depositphotos/BreizhAtao (ilustracija)
  • 374
  • 98
  • 0

Zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korištenja EU fondova, uhićene su danas tri osobe u Hrvatskoj, objavio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), koji u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutno provodi hitne dokazne radnje.

Kako su pojasnili, navedene radnje odnose se zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu.

Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 178 000 000 kuna (23,7 milijuna eura).

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada, ponavljaju kao i u prijašnjim slučajevima, neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Hina neslužbeno doznaje da je riječ o bivšem gradskom vijećniku i poduzetniku Robertu Gotiću te bivšem direktoru komunalne tvrtke Varkom Željku Buniću, također u jednom trenutku vijećniku s nezavisne liste Ivana Čehoka.

Kako su objavili, u sklopu akcije u kojoj su u Varaždinu uhićena trojica osumnjičenih, u četvrtak je pretraženo i zagrebačko sjedište Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Tagovi

EPPO Uhićenja EU fondovi Pročišćavanje otpadnih voda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled u budućnost 💚