Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tugomir Majdak
  • 29.06.2015. 18:15

Engleska domaćin Svjetskog prvenstva u oranju!

Predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak potpisao ugovor kojim se Engleska potvrđuje domaćinom Svjetskog prvenstva u oranju 2016.

  • 125
  • 6
  • 0

Predsjednik Svjetske oračke organizacije (WPO) Tugomir Majdak, obišao je poljoprivredne površine i ostale kapacitete u Yorku i okolici (Engleska) u sklopu priprema za 63. svjetsko prvenstvo u oranju koje ce se 2016. godine odrzati u zemlji koja ima dugu tradiciju u poljoprivredi i natjecateljskom oranju. Tom prilikom potpisao je i ugovor kojim je i službeno domaćinstvo potvrđeno. Ugovor je potpisan na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rogera Hobsona, gdje ce se i održati svjetsko natjecanje.

Predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak potpisao ugovor kojim se Engleska potvrđuje domaćinom Svjetskog prvenstva u oranju 2016.

Hobson obrađuje ukupno oko 800 ha poljoprivrednih površina od kojih je 400 ha proizvodnja mrkve (najveći je proizvođač mrkve u Engleskoj), a preostalih 400 ha proizvodnja žitarica. Prilikom obilaska ostalih farmi na tom podrucju, uočen je trend diverzifikacije aktivnosti na selu.

Kao primjer ističemo poljoprivrednika i višestrukog nacionalnog prvaka u oranju te osvajača medalja na svjetskim natjecanjima Davida Chapella koji, osim proizvodnje 100-tinjak ha žitarica i krumpira, uspješno s obitelji vodi ruralni turizam u okviru kojega ostvaruju dnevnu posjetu od oko stotinjak turista iz urbanih dijelova Yorkshirea. Većina poljoprivrednika, uključujući i Chapella, već dvadesetak godina provodi i agrookolišne mjere na svojim OPG-ima.

Pobjednici 13. Državnog natjecanja Republike Hrvatske u oranju koje će se održati 5. rujna u Općini Suhopolje sudjelovat će na Svjetskom natjecanju u Engleskoj 2016. godine.


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Izvori

VPZ


Tagovi

Engleska Tugomir Majdak Oranje Svjetsko prvenstvo York Roger Hobson Diverzifikacija David Chapelle Ruralni turizam Krumpir Agrookolišne mjere

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije