• ENAJ
  • 25.11.2016. 16:30

ENAJ: Nova predsjednica, novi web i novi odbor!

Europska mreža agronovinara - ENAJ uvodi promjene u svoje djelovanje.

  • 778
  • 80
  • 0

Europska mreža agronovinara (ENAJ - European Network of Agricultural Journalists) pozdravila je svog dugogodišnjeg predsjednika Jefa Verhaerena koji će i dalje ostati aktivan te pomagati svojim kolegama kroz upravni odbor. Na njegovo mjesto došla je Katharina Seuser koja će odsad voditi networking novinara specijaliziranih za poljoprivredu diljem Europe, a dolazi iz Njemačke.

Kao jedan od najboljih načina povezivanja istaknuli su niskobudžetna putovanja stručne naravi kako bi se novinari upoznali sa stvarnim stanjem poljoprivrede u svakoj zemlji. U tom smislu, 2017. će biti vrlo uzbudljiva, najavljuju. "Planiramo aktivnosti u Bugarskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Sloveniji i Hrvatskoj pa se nadamo da će novinari iskoristiti ova studijska putovanja i naučiti o poljoprivredi u drugim zemljama članicama EU", kažu iz organizacije.

Katharina Seuser je jedna od osnivačica ENAJ organizacije. Dosad je uspješno organizirala događanja za novinare te vršila dužnost potpredsjednice ENAJ-a. Predsjedica je njemačkog ogranka VDAJ te predsjeda IFAJ (International Federation of Agricultural Journalists - IFAJ) kongresom u Njemačkoj ove godine.

Novi predsjednik, novi web

ENAJ uz novu predsjednicu ima i novu web stranicu. Redizajn je učinio informacije vidljivijima, lakšima za ažuriranje, a stranica je privlačnija oku. Sada članovi ENAJ mreže mogu dodavati članke, videopriloge i prijenose na bilo kojem jeziku kako bi dijelili najnovije informacije s kolegama.

Promjene u odboru

Potpredsjednik uprvanog odbora ENAJ Erik Massin dao je ostavku, a zamijenit će ga Nicole Ouvrard predsjednica francuskog udruženja AFJA. Lisa Bellocchi iz Italije je nova potpredsjednica odbora. Odsad, ENAJ počinje raditi i webinare, web seminare kako bi novinari mogli sudjelovati sa različitih lokacija.


Tagovi

ENAJ Katharina Seuser


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Virusi (a i ljudi) me zaobilaze u širokom luku. Ali me srčani ima na oku. ;)