Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 08.06.2015. 15:10

Elementarna nepogoda u šest općina BPŽ

Mještani pojedinih dijelova Hrvatske ni dalje ne spavaju mirno zbog poplava. Ovoga su puta stradale poljoprivredne površine, pa je župan Brodsko-posavski u dijelu županije, proglasio stanje elementarne nepogode.

Foto: Brodsko-posavska županija
  • 330
  • 24
  • 0

Zbog velike količine oborina koje su pale i uzrokovale poplave u pojedinim dijelovima Brodsko-posavske županije, župan Danijel Marušić proglasio je 05. lipnja 2015. godine, stanje elementarne nepogode za područja općina Brodski Stupnik, Davor, Oriovac, Nova Kapela, Sibinj i Staro Petrovo Selo.

"Na području ovih šest općina u razdoblju od 25. do 27. svibnja 2015. godine, nanesene su velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama, te je došlo do plavljenja polja i ugroze stanovništva. Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda, obvezuju se Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, da u najkraćem mogućem roku izrade izvješće odnosno prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto dostave Županijskom povjerenstvu koje će podatke dostaviti Državnom povjerenstvu" ističu u Županiji.

Načine i rokove prijave šteta mještani mogu doznati u svojim općinama.

Foto: Brodsko-posavska županija


Tagovi

Elementarna nepogoda Brodsko-posavska županija Poplave Danijel Marušić Brodski Stupnik Davor Oriovac Nova Kapela Sibinj Staro Petrovo Selo


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!