Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijava štete
  • 12.08.2015. 21:35

Elementarna nepogoda i u Požeško-slavonskoj županiji!

Šteta od suše u Požeško-slavonskoj županiji i do 40 milijuna kuna!

  • 306
  • 39
  • 0

Odlukom požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića za područje Požeško-slavonske županije proglašena je elementarna nepogoda. Elementarna nepogoda pogodila je sve gradove i općine na području županije.

Dugotrajna suša i ekstremno visoke temperature razlozi su zbog kojih je župan donio odluku da se proglasi elementarna nepogoda na poljoprivrednim kulturama, kako na jednogodišnjim nasadima tako i na višegodišnjim nasadima.

Pozivaju se farmeri da prijave štete

Podaci o šteti saznat će se u cijelosti ovih dana, kada svi oštećeni poljoprivrednici budu u roku od osam dana prijavili štete. Općinska i gradska povjerenstva podatke o štetama će dostaviti županijskom povjerenstvu, no ona se procjenjuje na osnovi prijašnjih iskustava, na više od 40 milijuna kuna.

Prema nekim pretpostavkama iz prijašnjih godina, šteta je na više od 12 tisuća hektara poljoprivrednih površina, čime su pogođeni i ratari, povrtlari, voćari i stočari. Najviše štete pretrpjeli su kukuruz, soja i ostale uljarice te voće i povrće.


Tagovi

Alojz Tomašević PSŽ Požeško-slavonska županija Štete Suša Visoke temperature Pijava šteta


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]