Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Korupcija
  • 08.09.2015. 14:15

Egipatski ministar poljoprivrede uhićen zbog korupcije!

Egipatski ministar poljoprivrede podnio ostavku, odmah uhićen zbog korupcije. Povezuje ga se s ilegalnim dozvolama za korištenje zemlje, tvrde istražitelji.

Foto: AFP
  • 141
  • 17
  • 0

Egipatske su vlasti u ponedjeljak uhitile ministra poljoprivrede Salaha El Dina Mahmouda Helala zbog optužbe za korupciju, kratko nakon što je objavljena njegova ostavka.

Ured predsjednika vlade ranije tijekom dana priopćio je da je prihvaćena ostavka Helala na preporuku predsjednika države Abdela Fataha al-Sisija. "Uhićen je zbog korupcije u vezi s ilegalnim dozvolama za korištenje zemlje", rekao je jedan sigurnosni dužnosnik.

Egipat, najveći svjetski uvoznik žitarica us vijetu, pokrenuo je niz reformi u cilju jačanja gospodarstva oslabljenog političkom nestabilnošću nakon nemira u kojima je srušen predsjednik Hosni Mubarak 2011. godine.

Uhićenje pred izbore

Ministar je uhićen nekoliko tjedana prije dugo odgađanih parlamentarnih izbora, nakon što su snage sigurnosti ugušile islamističku oporbu pokušavajući stvoriti ozračje stabilnosti i potaknuti inozemna ulaganja.

Ministarstvo poljoprivrede u srpnju je zabranilo uvoz pamuka, objasnivši tu odluku potrebom jačanja domaće proizvodnje. Egipat uzgaja visokokvalitetni pamuk, ali je njegova proizvodnja već godinama u padu. Osam dana nakon zabrane, vlada ju je ukinula bez objašnjenja, osim što je priopćila da je odluka donesena zbog razvoja uzgoja pamuka i potpore poljoprivrednicima. To je protumačeno kao potpuni zaokret i potaknulo je pitanja o vladinoj gospodarskoj politici.

Jedan je dužnosnik istaknuo je da je ministar smijenjen zbog lošeg upravljanja.

Foto: AFP


Tagovi

Salah El Din Mahmoud Helal Ministar poljoprivrede Uhićenje Izbori Egipat Uvoz pamuka Ostavka Korupcija Islamistička oporba Loše upravljanje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]