Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometne nesreće
  • 05.08.2021. 15:00
  • Brodsko-posavska, Rešetari

Dvojica vozača u prevrtanju traktora zadobila teške tjelesne ozljede

Jedna nesreća dogodila se u Rešetarima, druga u Pregradi. Oba vozača završila su u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama.

Foto: Depositphotos/jevgenijsdasko (ilustracija)
  • 204
  • 292
  • 0

Teške tjelesne ozljede zadobila su dvojica vozača traktora. 

Kako je objavila Policijska uprava brodsko-posavska, 31. srpnja u 23.35 sati, u Rešetarima, ozlijeđen je 47-godišnjak koji je upravljao traktorom (s 0,89 promila alkohola u organizmu), te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

"Zbog neprilagođene brzine, vozač je u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem, te se traktor u zanošenju prevrnuo, kojom prilikom je klizeći udario u rub kolnika", navodi policija dodajući da je vozač zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 47-godišnjaka podnijeli su prekršajne prijave Općinskom sudu, te dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Nekoliko dana prije odnosno 26. srpnja oko 16 sati, 54-godišnjak je u prevrtanju poljoprivrednog traktora zadobio teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila u Pregradi na području Krapinsko-zagorske županije. 

Vozač je, stoji u objavi, upravljao traktorom bez kabine ili bez zaštitnog luka, teško prohodnim zemljanim šumskim putem s velikom uzdužnom uzbrdicom te je prilikom obilaženja trupca drveta koji se nalazio na šumskom putu, prednjim desnim kotačem izašao van puta, zbog čega je traktor nekontrolirano krenuo unatrag.

"Tom prilikom došlo je do prevrtanja, a 54-godišnjak ostao je prikliješten ispod sjedala i zadnjeg blatobrana. Unesrećenog su ispod traktora izvukli mještani te je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te je nakon pružene medicinske pomoći prevezen u KB Dubrava", opisuje policija. 


Tagovi

Policija Traktor Prevrtanje traktora Teške tjelesne ozljede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]