Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Buckinghamska palača
  • 03.09.2018. 18:00

Doveli krave i ovce kod Buckinghamske palače da potaknu rast biljaka i kukaca

Neobična pojava i atrakcija za stanovnike Londona dogodila se prije nekoliko dana kada su doveli krave i ovce rijetkih pasmina na ispašu u parku ispred Buckinghamske palače u sklopu projekta za povećanje kvaliteta trave i broja kukaca.

Foto: Pixabay/PixelAnarchy
  • 854
  • 97
  • 0

Neobična pojava i atrakcija za stanovnike Londona dogodila se prije nekoliko dana kada su doveli krave i ovce rijetkih pasmina na ispašu u parku ispred Buckinghamske palače u sklopu projekta za povećanje kvaliteta trave i broja kukaca, pogotovo pčela i leptira. I ništa tu ne bi bilo čudno da Buckinghamska palača nije sjedište britanske monarhije.

Nakon uspješnog pilot projekta prošle godine s ovcama, 26. kolovoza doveli su Dexter pasminu krava, piše Daily Mail

U nadi da će ispaša dovesti do veće raznolikosti cvijeća i trave, inicijativu za ovaj neobičan poduhvat dala je organizacija "Rare Breed Survival Trust", a udružili su snage i sa "Mudchute Park" i "Royal Parks charity", koji se brinu o osam velikih zelenih površina Londona.

Krave bolje "otvaraju" pašnjake

Sudionica projekta dr. Alice Laughton rekla je da je oduševljena što krave pasu u kraljevskom parku. Smatra da su krave posebno dobrodošle jer one načinom paše i otkidanja biljaka brže "otvaraju" pašnjake u odnosu na ovce, čime se utječe na veći razvoj broja kukaca zbog čega dolazi da bržeg i većeg rasta cvijeća i travki koje privlače kukce.

dc
Životinje će u parku Buckinghamske palače ostati jedan tjedan (foto: Daily Mail)

"Krave preferiraju drugačije travke od ovaca i zato su im odličan partner u ispaši. Čak i ovaj najprometniji park, u samom srcu središnjeg Londona, može biti dom idealnih staništa za beskralješnjake, a zauzvrat, ta mala bića oprašuju biljke i daju izvor hrane za ptice i male sisavce - oni su doista kamen temeljac biološke raznolikosti", rekla je.

Ovce pasmina "Oxford Down", "Whitefaced Woodland" i "Southdown" poznate su po gustom runu i kvalitetnom mesu. 

U parku Buckinghamske palače ostat će jedan tjedan


Tagovi

Krave Ovce London Buckinghamska palača


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.