• Ministarstvo poljoprivrede
  • 04.07.2017. 10:31

Dopuna upute o davanju u zakup državnog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Foto: Pixabay/realworkhard
  • 3.758
  • 221
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke III. stavka 2. Naputka, prilikom zaprimanja zahtjeva za izdavanje potvrde o mirnom posjedu na preslici zahtjeva potvrditi primitak zahtjeva za izdavanje potvrde i isti uručiti podnositelju zahtjev.

Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke IV. Naputka zahtjev podnijeti Županijskom državnom odvjetništvu koje je nadležno na području na kojemu se nalazi poljoprivredno zemljište za koje se utvrđuju podaci te u zahtjevu navesti:

  • katastarsku općinu i popis čestica za koje traži podatke,
  • OIB podnositelja zahtjeva za koje traži podatke;

Podnositelji zahtjeva iz Naputka koji još nisu ishodili potvrdu o mirnom posjedu, dužni su prilikom podnošenja zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju iz točke II. Naputka, uz zahtjev i ostalu propisanu dokumentaciju, priložiti presliku zahtjeva podnesenog jedinici lokalne samouprave za izdavanje potvrde o mirnom posjedu s potvrdom o primitku tog zahtjeva u jedinici lokalne samouprave;

Podnositelji zahtjeva koji su putem pošte zatražili izdavanje potvrde o mirnom posjedu, zahtjevu za sklapanje ugovora o privremenom korištenju trebaju priložiti presliku povratnice o uručenju zahtjeva jedinici lokalne samouprave. Agencija za poljoprivredno zemljište moli korisnike da se pridržavaju roka za podnošenje zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno Naputku, koji je počeo teći 16. lipnja 2017. i ističe 16. srpnja 2017.

Sve detaljnije informacije davanju u zakup državnog zemljišta bez javnog poziva možete pročitati ovdje.

Foto: Pixabay/realworkhard


Tagovi

Dopuna upute Zakon o poljoprivrednom zemljištu Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi