AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Dopuna upute o davanju u zakup državnog zemljišta

Dopuna upute o davanju u zakup državnog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede

Dopuna upute o davanju u zakup državnog zemljišta

Datum: 04.07.2017. 10:31

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke III. stavka 2. Naputka, prilikom zaprimanja zahtjeva za izdavanje potvrde o mirnom posjedu na preslici zahtjeva potvrditi primitak zahtjeva za izdavanje potvrde i isti uručiti podnositelju zahtjev.

Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke IV. Naputka zahtjev podnijeti Županijskom državnom odvjetništvu koje je nadležno na području na kojemu se nalazi poljoprivredno zemljište za koje se utvrđuju podaci te u zahtjevu navesti:

  • katastarsku općinu i popis čestica za koje traži podatke,
  • OIB podnositelja zahtjeva za koje traži podatke;

Podnositelji zahtjeva iz Naputka koji još nisu ishodili potvrdu o mirnom posjedu, dužni su prilikom podnošenja zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju iz točke II. Naputka, uz zahtjev i ostalu propisanu dokumentaciju, priložiti presliku zahtjeva podnesenog jedinici lokalne samouprave za izdavanje potvrde o mirnom posjedu s potvrdom o primitku tog zahtjeva u jedinici lokalne samouprave;

Podnositelji zahtjeva koji su putem pošte zatražili izdavanje potvrde o mirnom posjedu, zahtjevu za sklapanje ugovora o privremenom korištenju trebaju priložiti presliku povratnice o uručenju zahtjeva jedinici lokalne samouprave. Agencija za poljoprivredno zemljište moli korisnike da se pridržavaju roka za podnošenje zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno Naputku, koji je počeo teći 16. lipnja 2017. i ističe 16. srpnja 2017.

Sve detaljnije informacije davanju u zakup državnog zemljišta bez javnog poziva možete pročitati ovdje.

Foto: Pixabay/realworkhard

Broj pregleda članka: 3740; Uspješnost članka: 220

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede, Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Dopuna upute

Ključne riječi članka: dopuna, upute, o, davanju, u, zakup, drzavnog, zemljista, zahtjeva, naputka, lokalne, posjedu, potvrde, mirnom, izdavanje, samouprave, korištenju, jedinici, privremenom, sklapanje, zahtjev, ugovora, lokalne samouprave, mirnom posjedu, izdavanje potvrde, jedinici lokalne, sklapanje ugovora, privremenom korištenju, jedinici lokalne samouprave, lokalne samouprave dužne, jedinice lokalne samouprave


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!