Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 04.07.2017. 10:31

Dopuna upute o davanju u zakup državnog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Foto: Pixabay/realworkhard
  • 3.795
  • 221
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je dopunu upute za provedbu Naputka ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke III. stavka 2. Naputka, prilikom zaprimanja zahtjeva za izdavanje potvrde o mirnom posjedu na preslici zahtjeva potvrditi primitak zahtjeva za izdavanje potvrde i isti uručiti podnositelju zahtjev.

Jedinice lokalne samouprave dužne su u provedbi točke IV. Naputka zahtjev podnijeti Županijskom državnom odvjetništvu koje je nadležno na području na kojemu se nalazi poljoprivredno zemljište za koje se utvrđuju podaci te u zahtjevu navesti:

  • katastarsku općinu i popis čestica za koje traži podatke,
  • OIB podnositelja zahtjeva za koje traži podatke;

Podnositelji zahtjeva iz Naputka koji još nisu ishodili potvrdu o mirnom posjedu, dužni su prilikom podnošenja zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju iz točke II. Naputka, uz zahtjev i ostalu propisanu dokumentaciju, priložiti presliku zahtjeva podnesenog jedinici lokalne samouprave za izdavanje potvrde o mirnom posjedu s potvrdom o primitku tog zahtjeva u jedinici lokalne samouprave;

Podnositelji zahtjeva koji su putem pošte zatražili izdavanje potvrde o mirnom posjedu, zahtjevu za sklapanje ugovora o privremenom korištenju trebaju priložiti presliku povratnice o uručenju zahtjeva jedinici lokalne samouprave. Agencija za poljoprivredno zemljište moli korisnike da se pridržavaju roka za podnošenje zahtjeva za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno Naputku, koji je počeo teći 16. lipnja 2017. i ističe 16. srpnja 2017.

Sve detaljnije informacije davanju u zakup državnog zemljišta bez javnog poziva možete pročitati ovdje.

Foto: Pixabay/realworkhard


Tagovi

Dopuna upute Zakon o poljoprivrednom zemljištu Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]