Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 22.05.2019. 12:00

Dopuna Pravilnika o upisu sorti u Sortnu listu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/DarkWorkX
  • 301
  • 50
  • 0

Mnistarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o upisu sorti u Sortnu listu

Kako objašnjavaju, Prijedlogom nacrta navedenog Pravilnika prenose se odredbe Provedbene direktive Komisije (EU) 2019/114 оd 24. siječnja 2019. o izmjeni direktiva 2003/90/EZ i 2003/91/EZ o utvrđivanju provedbenih mjera za potrebe članka 7. Direktive Vijeća 2002/53/EZ odnosno članka 7. Direktive Vijeća 2002/55/EZ u pogledu minimalnih obilježja koja se moraju obuhvatiti ispitivanjem i minimalnih uvjeta za pregled nekih sorti poljoprivrednih biljnih vrsta i vrsta povrća.

U navedenom Pravilniku ažuriraju se popisi tehničkih protokola Ureda Zajednice za zaštitu novih sorti (CPVO) i popisi tehničkih vodiča Međunarodne unije za zaštitu novih biljnih sorti (UPOV) za provođenje testiranja različitosti, ujednačenosti i postojanosti novih sorti u svrhu priznavanja. Međunarodne organizacije koje izrađuju navedene vodiče, redovito ih ažuriraju, a Europska komisija takve vodiče implementira u zakonodavstvo koje regulira područje priznavanja sorti.

Savjetovanje je otvoreno do: 16.6.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Sortna lista Javno savjetovanje Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Počela berba portugisca Članovi udruge Portugizac Plešivica i njihovi gosti i ove su godine simbolično najavili berbe. Bralo se portugizac u vinogradu OPG-a obitelji Ciban od kojeg će nastati mlado vino koje miriše na jesen. Predsjednik Udr... Više [+]