AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Domos štiti imovinu i čuva uspomene!

Domos štiti imovinu i čuva uspomene!

Euroherc osiguranje d.d.

Domos štiti imovinu i čuva uspomene!

Datum: 06.01.2018. 12:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Jedinstveni paket osiguranja imovine Domos pruža potpuno i kvalitetno osiguranje doma, apartmana i vikendice.

Premda živimo u vremenu u kojem poljoprivrednici preferiraju osigurati svoj posao (usjeve, strojeve i drugo...) prije nego svoj dom, Euroherc sve više radi na podizanju svijesti građana o važnosti osiguranja kuće u ruralnom prostoru. Tim povodom razgovarali smo s Marijom Mikuš i Tihanom Svalinom.

"Kada govorimo o osiguranju poslovanja, bitno je naglasiti da tome doprinose banke prilikom dizanja kredita i kupovanja opreme. Iz tog razloga, gospodarstvenici uvjetovano ili poticajno osiguravaju usjeve te strojeve i opremu s kojom rade", priča Tihana navodeći da je osiguranje imovine (prije svega doma u kojem živimo) u kojega ulažemo trud čitav život, a koji može nestati u trenutku, izuzetno važno. Na taj način štitimo se od neplaniranih troškova koje mogu nastati, čime prebacujemo odgovornost na osiguranje i čuvamo ono u što smo cijeli život ulagali.


Marija Mikuš i Tihana Svalina

"Iako skupo plaćamo kvadrate, osiguranjem štitimo, prije svega, naše uspomene, koje mogu nestati u nekoliko minuta", dodaje.

Kad nastanu štete, gubimo više od planiranog

"Živimo u vremenu u kojem nemamo viška financijskih sredstava zbog čega vlada opće razmišljanje da nam je to preveliki trošak, a upravo je to problem. Kad nastanu štete, gubimo znatno više od planiranog", objašnjava Marija Mikuš.

Inače, ukupno osiguranje za Republiku Hrvatsku u 2016. godini za prvih 11 mjeseci iznosilo je 93.959.698. kuna. Govorimo li o prvih 11 mjeseci 2017. godine, tada govorimo o 310.650 ugovorenih polica, te 273.165 osiguranja, što pokazuje pad broja polica i rast premija.

"Od sredine 2016. godine imamo novi proizvod Domos koji predstavlja jedinstveni paket osiguranja imovine. Isti pruža potpuno i kvalitetno osiguranje doma, apartmana ili vikendice. Polica uključuje pokriće od 10 najčešćih rizika, i to prirodnih i ljudskih faktora, kojima smo svakodnevno izloženi. To su: požar, eksploziju, udar munje, oluju, tuču, poplave, izljev voda i drugih tekućina, potres, provalna krađa i razbojništvo, te lom staklenih, keramičkih i kamenih površina", naglašava Marija.

Uzmemo li u obzir planove usmjerene prema budućnosti, kada govorimo o Eurohercu, iz istog ističu da oni i dalje žele podizati svijest žiteljima ruralnog prostora. Poljoprivrednici bi se, zaključuju, trebali okrenuti i osiguranju svoje imovine te se na taj način zaštititi od neplaniranih troškova.

Foto: Roberta Kljenak

Broj pregleda članka: 455; Uspješnost članka: 74.75

Tagovi: Osiguranje, Kuća, dom, Ruralna sredina, Euroherc, Tihana Svalina, Marija Mikuš

Ključne riječi članka: domos, stiti, imovinu, i, cuva, uspomene, osiguranje, govorimo, marija, polica, imovine, kojem, mikuš, živimo, prije


Roberta Kljenak

Svi tekstovi autora

Autorica Roberta Kljenak

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.