Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Euroherc osiguranje d.d.
  • 06.01.2018. 12:00

Domos štiti imovinu i čuva uspomene!

Jedinstveni paket osiguranja imovine Domos pruža potpuno i kvalitetno osiguranje doma, apartmana i vikendice.

Foto: Roberta Kljenak
  • 633
  • 77
  • 0

Premda živimo u vremenu u kojem poljoprivrednici preferiraju osigurati svoj posao (usjeve, strojeve i drugo...) prije nego svoj dom, Euroherc sve više radi na podizanju svijesti građana o važnosti osiguranja kuće u ruralnom prostoru. Tim povodom razgovarali smo s Marijom Mikuš i Tihanom Svalinom.

"Kada govorimo o osiguranju poslovanja, bitno je naglasiti da tome doprinose banke prilikom dizanja kredita i kupovanja opreme. Iz tog razloga, gospodarstvenici uvjetovano ili poticajno osiguravaju usjeve te strojeve i opremu s kojom rade", priča Tihana navodeći da je osiguranje imovine (prije svega doma u kojem živimo) u kojega ulažemo trud čitav život, a koji može nestati u trenutku, izuzetno važno. Na taj način štitimo se od neplaniranih troškova koje mogu nastati, čime prebacujemo odgovornost na osiguranje i čuvamo ono u što smo cijeli život ulagali.

Marija Mikuš i Tihana Svalina

"Iako skupo plaćamo kvadrate, osiguranjem štitimo, prije svega, naše uspomene, koje mogu nestati u nekoliko minuta", dodaje.

Kad nastanu štete, gubimo više od planiranog

"Živimo u vremenu u kojem nemamo viška financijskih sredstava zbog čega vlada opće razmišljanje da nam je to preveliki trošak, a upravo je to problem. Kad nastanu štete, gubimo znatno više od planiranog", objašnjava Marija Mikuš.

Inače, ukupno osiguranje za Republiku Hrvatsku u 2016. godini za prvih 11 mjeseci iznosilo je 93.959.698. kuna. Govorimo li o prvih 11 mjeseci 2017. godine, tada govorimo o 310.650 ugovorenih polica, te 273.165 osiguranja, što pokazuje pad broja polica i rast premija.

"Od sredine 2016. godine imamo novi proizvod Domos koji predstavlja jedinstveni paket osiguranja imovine. Isti pruža potpuno i kvalitetno osiguranje doma, apartmana ili vikendice. Polica uključuje pokriće od 10 najčešćih rizika, i to prirodnih i ljudskih faktora, kojima smo svakodnevno izloženi. To su: požar, eksploziju, udar munje, oluju, tuču, poplave, izljev voda i drugih tekućina, potres, provalna krađa i razbojništvo, te lom staklenih, keramičkih i kamenih površina", naglašava Marija.

Uzmemo li u obzir planove usmjerene prema budućnosti, kada govorimo o Eurohercu, iz istog ističu da oni i dalje žele podizati svijest žiteljima ruralnog prostora. Poljoprivrednici bi se, zaključuju, trebali okrenuti i osiguranju svoje imovine te se na taj način zaštititi od neplaniranih troškova.

Foto: Roberta Kljenak


Tagovi

Euroherc Osiguranje Tihana Svalina Marija Mikuš Ruralna sredina Kuća Dom


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo