Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 07.10.2008.

Dominiković dignuo pare

I BIVŠI MINISTAR POLJOPRIVREDE DOBIO PRESUDU PROTIV PIK VRBOVCA

  • 1.643
  • 45
  • 0

Nekoliko bivših direktora PIK-a Vrbovec iz razdoblja prije privatizacije i ulaska Agrokora u vlasništvo tužilo je tvrtku po osnovi nerealiziranih klauzula iz menadžerskih ugovora koje se odnose na neisplaćenu otpremninu.

Neslužbeno se doznaje da je sud u nekima od tih tužbi donio presude u korist tuženika, pa sad Agrokor bivšim direktorima PIK-a koje je birala i imenovala država mora isplatiti milijunske odštete, piše Poslovni dnevnik.

Najveću je odštetu, višu od 2,2 milijuna kuna neto, dobio Zlatko Dominiković, HDZ-ov ministar poljoprivrede koji je PIK vodio od lipnja 1996. do siječnja 2000. kada je s dolaskom koalicije na vlast dobio otkaz. U listopadu 2000. Visoki trgovački sud donio je pravomoćnu presudu da se može vratiti na čelno mjesto tvrtke. No, to se nikada nije dogodilo, a odšteta je kompenzacija za više tužbi.

Dominiković nije želio ni potvrditi ni demantirati navode o isplaćenoj milijunskoj odšteti. Kratko je rekao da je imao menadžerski ugovor i da je samo tražio prava koja mu pripadaju.

'Moja presuda nije jedina, bilo je puno sličnih sporova u PIK-u i ne znam zašto sada povlačite tu priču. Nikoga nije zanimalo gdje sam doksam 3,5 godine bio na Zavodu za zapošljavanje', jedino je što je rekao Dominiković.

Odlukom suda pravo na odštetu dobio je i Željko Blažević i to oko 700.000 kuna. Blažević je bio još jedan u nizu PIK-ovih direktora koji su se u vrijeme prve koalicijske vlasti izmijenjivali kao na traci. Za predsjednika Uprave imenovan je u travnju 2000., a smijenjen je nakon svega godinu dana, u svibnju 2001. kada je na čelo tvrtke zajedno sa svojim kriznim menadžmentom došao Bojan Bevc.

Iako trenutačno sjedi u pritvoru zbog toga što je u veljači ove godine nepravomoćno osuđen na pet godina zbog malverzacija kojima je PIK u razdoblju 2002.-2004. oštetio za 5,5 milijuna kuna, Bojan Bevc je također pokrenuo parnicu za naknadu štete zbog neispunjavanja obveza iz menadžerskog ugovora.

Inače, u slučaju Bevc, PIK-u Vrbovec je dosuđena odšteta od 5,5 milijuna, a ostatak potraživanja od gotovo 17 milijuna kuna koliko je bio tužbeni zahtjev Bevcu, PIK će, odluči li, morati pokušati ishoditi novom tužbom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sajam Viroexpo zadnjeg je dana vrvio posjetiteljima! I ja sam ubola dobar sir i ljute prgice 👌