Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APZ
  • 15.07.2015. 08:00

Dodjela zakupa u općini Nova Bukovica

I na području općine Nova Bukovica u Virovitičko-podravskoj županiji, poznati su odabrani ponuditelji koji će, za godišnju zakupninu, 50 godina koristiti državno zemljište.

  • 579
  • 36
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluke o dodjeli zakupa za osam od ukupno ponuđenih 11 proizvodno-tehnoloških cjelina poljoprivrednog zemljišta u općini Nova Bukovica u Virovitičko-podravskoj županiji.

Odabrani ponuditelji su Robert Ivić, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brezika, Brezik 70, Nova Bukovica, Franjo Halas, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brezika, Brezik 4, Nova Bukovica, Dražen Matota, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Miljevaca, Dravska 29, Nova Bukovica i Poljoprivredni obrt Škrnički iz Brezika, Brezik 94, vlasnice Zlate Škrnički.

Zakup je dobiven na 50 godina. O kolikim je površinama riječ i koliko će svatko od odabranih ponuditelja plaćati godišnju zakupninu, možete pročitati u obavijesti o dodjeli zakupa, koja se nalazi ispod teksta. Osim površina navedenih u doljem dokumentu, OPG-u Dražena Matote, odlukom Agencije za poljoprivredno zemljište, naknadno je dodjeljen i zakup četvrte proizvodno-tehnološke cjeline koja se sastoji od 39,0693 hektara zemljišta na području katastarskih općina Nova Bukovica i Donja Bukovica, za godišnju zakupninu od 12.228,70 kuna.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", doznajemo u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Obavijest o dodjeli zakupa na području Općine Nova Bukovica možete vidjeti u prilogu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Agencija za poljoprivredno zemljište Proizvodno-tehnološke cjeline Nova Bukovica Virovitičko-podravska županija Robert Ivić Franjo Halas Dražen Matota Poljoprivredni obrt Škrnički Brezik Miljevci Zlata Škrnički Zakupnina Katastarska općina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]