Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno zemljište
  • 06.10.2015. 18:20

Dodjela zakupa u općini Jarmina

Odlukom Agencije za poljoprivredno zemljište, sljedećih 50 godina, tri parcele ukupne površine 150 hektara u općini Jarmina, obrađivat će tvrtka Vinka d.d. iz Vinkovaca.

Foto: Općina Jarmina
  • 338
  • 14
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva od 25. rujna 2014. godine, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluke o dodjeli zakupa državnog zemljišta za tri od ukupno 11 proizvodno-tehnoloških cjelina poljoprivrednog zemljišta u općini Jarmina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Odabrani ponuditelj za tehnološke cijeline broj 9, 10 i 11 je:

  • Tvrtka Vinka d.d. za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, Vinkovci, Jarminačka cesta 1, OIB: 45295422526, koju zastupa direktor i član uprave Domagoj Franić iz Vinkovaca.

Radi se o parcelama u katastarskoj općini Jarmina od kojih površina jedne iznosi 17,8741 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine 10.277,61 kune, površina druge 77,1911 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine 44.384,88 kuna i treća s površinom od 37,6701 ha i ukupnom početnom visinom godišnje zakupnine od 21.660,31 kune. Zakup je dobiven na 50 godina.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", doznajemo u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Foto: Općina Jarmina


Tagovi

Agencija za poljoprivredno zemljište Javni poziv Dodjela zakupa Općina Jarmina Vukovarsko-srijemska županija Vinka d.d. Vinkovci Domagoj Franić Katastarska općina Zakupnina Pravni interes


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega