Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 02.11.2015. 12:05

Dodjela zakupa u gradu Ninu

Odlukom Agencije za poljoprivredno zemljište, tvrtka Zrno zdravlja d.o.o. iz Bulića, sljedećih će 50 godina imati u zakupu gotovo 49 hektara državnog zemljišta u Ninu.

  • 290
  • 50
  • 0

Na temelju javnog poziva od 28. rujna 2015. godine, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluku o dodjeli zakupa za jednu proizvodno-tehnološku cjelinu poljoprivrednog zemljišta na području grada Nina u Zadarskoj županiji.

Odabrani ponuditelj je tvrtka Zrno zdravlja d.o.o., iz Bulića nedaleko od Benkovca, osnivača Mate Miliše iz Zagreba. Zemljište se nalazi u katastarskoj općini Nin-Zaton i ima površinu od 48,6977 hektara. Ukupna početna godišnja zakupnina iznosi 6.866,38 kuna.

Na dijelu čestice nalazi se arheološko nalazište, a zakup je dobiven na 50 godina.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", ističu u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr


Tagovi

Zakup Agencija za poljoprivredno zemljište Zadarska županija Javni poziv Zrno zdravlja d.o.o. Bulići Benkovac Katastarska općina Nin-Zaton Pravni interes Nin Zadarska županija Zakupnina Arheološko nalazište


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]