Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Knjiga Dobre priče
  • 20.12.2017. 13:30

Dobre priče Anđe i Vjeke Hudolina dobile nastavak!

Nagrađujemo čitateljte knjigom "Dobre priče - reportaže i zapisi". Detalje potražite u članku.

  • 446
  • 23
  • 0

"Dobre priče - reportaže i zapisi", autora Anđe i Vjeke Hudolina, najboljeg autora Agrokluba u 2016. godini, dobile su svoj nastavak.

Ova se knjiga, kao i prošlogodišnja, sastoji od reportaža, zapisa, intervjua i atraktivnih fotografija objavljenih na stranicama Agrokluba, najvećeg poljoprivrednog portala u regiji te u zagrebačkom Gospodarskom listu, dvotjedniku koji ove godine proslavlja 175. rođendan.

Knjiga o uspješnim i vrijednim OPG-ovima i pojedincima

Podsjetimo, Vjekoslav Hudolin inženjer je poljoprivrede sa 35-godišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu. Danas voćar koji u obiteljskom kolekcijskom voćnjaku uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka knjigu je pripremio u suradnji sa suprugom.

U knjigu su uvršteni tekstovi o uspješnim, vrijednim i poduzetnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, tvrtkama, ali i institucijama koje doprinose razvoju poljoprivrede. Naglasak je na ekološkoj proizvodnji koja zauzima sve veće površine u Hrvatskoj i na projekte iz mjera Programa ruralnog razvoja koji se financiraju novcem Europske unije. Također, zastupljene su i druge teme - od graditeljske baštine do slikarstva.

Pitka i atraktivna

Riječ je o knjizi sa 176 kolor stranica, a objavljena je u bibliotici Miloduh. Osim ne dobrih, nego sjajnih priča o većinom pozitivnim primjerima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednih obrta i tvrtki, zadruga, ovdje ćete naći priče o seoskom turizmu te zanimljivosti o ljudima koji koji kroz svoj agrohobi proizvode i žive u skladu s prirodom i tako žive poljoprivredu 24 sata na dan.

Kako naručiti ili dobiti na poklon Dobre priče?

Recenzenti knjige su Željka Rački-Kristić, urednica portala Agroklub i Goran Beinrauch, glavni urednik Gospodarskog lista. Naslovnu stranicu dizajnirao je novogradiški akademski slikar-dizajner Gordan Bijelić, lektorske i korektorske radove obavila je Natalija Golovrški.

Knjiga "Dobre priče 2 - reportaže i zapisi Anđe i Vjeke Hudolina objavljena je u izdanju Radija Bljesak Okučani (suizdavači su Tiskara, Nova Gradiška i OPG Hudolin, Dragalić), a možete ju naručiti kod izdavača, Radija Bljesak Okučani po cijeni od 84 kune (uračunat i PDV).

Vjeki čestitamo, a vas pozivamo da, želite li čitati Dobre priče i biti nagrađeni jednim primjerkom, ostavite u komentar ispod članka svoje mišljenje o važnosti ovakvih članaka o poljoprivredi i poljoprivrednicima koji su sigurnono budućnost Hrvatske te zašto baš vašoj kućnoj biblioteci trebaju Dobre priče?

Komentare možete ostaviti do 27. prosinca 2017.


Tagovi

Vjeko Hudolin Anđa Hudolin Dobre priče


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo