AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Digitalne ortofotokarte za evidenciju uporabe poljoprivrednog zemljišta

Digitalne ortofotokarte za evidenciju uporabe poljoprivrednog zemljišta

Sporazum

Digitalne ortofotokarte za evidenciju uporabe poljoprivrednog zemljišta

Datum: 12.01.2018. 18:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Potpisan je Sporazum o izradi digitalnih ortofotokarata u mjerilu 1:5000 (DOF5) u 2018. godini.

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. potpisali su u Zagrebu u Državnoj geodetskoj upravi, Sporazum o izradi digitalnih ortofotokarata u mjerilu 1:5000 (DOF5) u 2018. godini.

Sporazumom se utvrđuje zajednički interes za nabavu usluga za aerofotogrametrijsko snimanje i izradu digitalnih ortofotokarata u mjerilu 1:5000 (DOF 5) za 50% površine Republike Hrvatske u 2018. godini (zapadni i južni dio), kao i način osiguravanja sredstava za njegovo provođenje. Procijenjena vrijednost nabave za aerofotogrametrijsko snimanje i izradu digitalnih ortofotokarata je 2.800.000 kuna (bez PDV-a).

Državna geodetska uprava i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju temeljem potpisanog Sporazuma imaju pravo korištenja podataka. Digitalne ortofotokarte koristit će se u Državnoj geodetskoj upravi za potrebe ažuriranja geoprostornih podataka, a u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za potrebe ARKOD sustava i evidencije uporabe poljoprivrednog zemljišta u Republici Hrvatskoj.

Foto: Pixabay/Bergadder


APPRRR

APPRRR
Ulica grada Vukovara 269d, Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700
e-mail: info@apprrr.hr , web: www.apprrr.hr

Broj pregleda članka: 907; Uspješnost članka: 71.35

Tagovi: Zemljište, ARKOD, Sporazum, APPRRR, Ortofotokarte

Ključne riječi članka: digitalne, ortofotokarte, za, evidenciju, uporabe, poljoprivrednog, zemljista, digitalnih, ortofotokarata, ruralnom, ribarstvu, poljoprivredi, plaćanja, digitalnih ortofotokarata, poljoprivredi ribarstvu, izradu digitalnih ortofotokarata, državnoj geodetskoj upravi