Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Softver AGRIVI
  • 09.12.2020. 14:00

Digitalna poljoprivreda spriječava trostruke gubitke u proizvodnji

Prvi gubitak nastaje tijekom planiranja proizvodnje, drugi tijekom sezone, a treći prilikom prodaje proizvoda. Može li se uštedjeti novac digitalnom poljoprivredom?

Foto: Agrivi
  • 743
  • 76
  • 0

Digitalizacija poljoprivrede jedini je način za kratkoročno povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje. 

Mnogim drugim rješenjima omogućuje se dugoročno poboljšanje produktivnosti, ali često treba više od 10 godina da bi se vidjeli konačni rezultati. Iskustvo je pokazalo da farmeri povećavaju profitabilnost s 50 na 100% već tijekom prve dvije godine uporabe digitalnih poljoprivrednih rješenja.

Zahvaljujući većoj zaradi, ova grana gospodarstva postaje privlačnija i pruža najbolju motivaciju novoj generaciji u preuzimanju obiteljskog poslovanja i širenja proizvodnje.

Od planiranja proizvodnje do prodaje

Digitalna rješenja donose velike koristi, a pomoću njih se izbjegava trostruki gubitak kojega poljoprivrednik doživi tijekom godine. 

Prvi gubitak iskuse tijekom planiranja proizvodnje. Bez preciznih podataka o kvaliteti tla i stvarnim potrebama kultura, nije moguće optimalno izračunati potrebna sredstva za sezonu.

Softver AGRIVI koristi se u više od 100 država

Mnogim je istraživanjima dokazano, a što smo potvrdili na temelju iskustva tisuća onih koji se koriste našim softverom za upravljanje, da se digitalizacijom i preciznom poljoprivredom smanjuju gubitci gnojiva, štiti kultura i druga sredstva čak do 30 posto.

Drugi nastaje tijekom sezone. Uglavnom je prouzrokovan pogrešnom prosudbom farmera, a kada je riječ o primjeni poljoprivrednih praksi. Zakašnjela zaštita kultura od štetnika i bolesti zaslužna je za čak 20 do 40 posto gubitaka prinosa svake godine, a to je samo jedan od čimbenika kojim se utječe na prinose.

Ova su rješenja od pomoći poljoprivrednicima pri donošenju pravovremenih odluka na temelju činjenica i stvarne situacije na poljima. Primjerice, softverom AGRIVI kontinuirano se prate vremenski uvjeti na poljima i upozorava korisnike ako postoji rizik od lošeg vremena, štetnika ili bolesti.

Jesmo li spremni za promjene koje donosi digitalna poljoprivredna budućnost?

Konačno, treći gubitak poljoprivrednici dožive u prodaji svojih proizvoda, a cijena njihovih kultura ovisi o stvarnoj kvaliteti i mogućnosti jamčenja sigurnosti hrane. Kupci i maloprodaja sve više traže dokaze o sljedivosti hrane. Proizvođači moraju prikazati kada je i gdje svaki usjev posađen, čime je tretiran i koja je njegova hranjiva vrijednost. Bez digitalizacije svake faze, nije moguće transparentno prikazati ove podatke.

Zakašnjela zaštita kultura od štetnika i bolesti zaslužna je za čak 20 do 40% gubitaka

Njome se uklanjaju trostruki gubitci, pružaju mjerljivi rezultati i pomaže proizvođačima u ostvarivanju većeg profita i jamčenju boljeg života. Provedba digitalnih rješenja nije zahtjevna, korisnici ih mogu odmah početi upotrebljavati neovisno o veličini svoje proizvodnje. 

Digitalna poljoprivreda u Hrvatskoj - softver AGRIVI

Softver AGRIVI jedno je od vodećih globalnih rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom diljem svijeta, a koristi se u više od 100 država. Oni u Hrvatskoj upotrebljavaju ga na hrvatskom jeziku, a tim ih podupire u poboljšanju profitabilnosti. 

AGRIVI privukao novih 30,2 milijuna kuna za daljnje digitaliziranje globalne poljoprivrede

Inače, dostupan je na računalima i pametnim telefonima i jednostavan je za uporabu. Farmeri se moraju samo registrirati putem mrežnog mjesta poduzeća AGRIVI, upisati svoja polja, nakon čega dnevni uvidi postaju vidljivi u stvarnom vremenu. Potrebna je samo disciplina za redovito upisivanje podataka, a sve ostalo omogućuje se platformom – od informacija, prijedloga do alarma upozorenja. 

Motivacija je jednostavna, od 50 do 100 % više profita u džepu poljoprivrednika.


Tagovi

Digitalizacija poljoprivrede Trostruki gubitci Planiranje proizvodnje Praksa Prodaja Softver Agrivi


Autor

Matija Žulj

Više [+]

Matija je glavni izvršni direktor tvrtke Agrivi.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.