Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Digitalna poljoprivreda
  • 24.02.2021. 08:00

Digitalizacija poljoprivrede, online konferencija danas od 14 sati na Facebooku Agrokluba

Postoji li plan za digitalnu transformaciju domaćeg agrara - doznajte od ključnih ljudi na online konferenciji Agrokluba i AGRIVI "Digitalna poljoprivreda".

Foto: Agroklub
  • 277
  • 27
  • 0

Kako će izgledati proizvodnja hrane u budućnosti, hoće li strojevi zamijeniti ljude i planiramo li digitalnu transformaciju hrvatske poljoprivrede - teme su o kojima ćemo raspravljati uživo danas, u četvrtak 25. veljače od 14 sati na online konferenciji "Digitalna poljoprivreda". S našim panelistima ćemo diskutirati smjer razvoja i digitalizacije hrvatske poljoprivrede iz proizvodnog, regulatornog, znanstvenog i tehnološkog pogleda.

Poljoprivrednici već godinama zahtjeve za potporu podnose elektronički, temeljem podataka iz digitalne evidencije zemljišnih parcela. Lani je Ministarstvo poljoprivrede uvelo elektroničku poljoprivrednu iskaznicu s digitalnim certifikatom, a razvija se i sustav za nadzor ove proizvodnje koji će dodjelu potpore vezati isključivo za utvrđenu poljoprivrednu aktivnost korisnika, a primjenom satelitskih snimki, dronova i geotagiranih fotografija.

Hoće li to omogućiti bolju kontrolu trošenja poticaja i koliko poljoprivrednika zaista koristi digitalne alate koji su im na raspolaganju, pitat ćemo Zdravka Tušeka, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Koje su ambicije jedne od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi za proizvodnju hrane i pića, kada je riječ o primjeni digitalnih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji i hoće li ona doprinijeti razvoju većih kooperantskih mreža, temeljenih na digitalnim servisima i alatima, govorit će Andrej Dean, izvršni direktor za poljoprivredu Fortenova grupe i predsjednik Uprave Belja.

Osnivač i direktor globalne agrotehnološke tvrtke AGRIVI, europskog lidera u segmetnu tržišta FarmManagement softwarea, Matija Žulj, otkrit će nužne korake tranformacije društva u digitalno, a kada je riječ o malim, srednjim i velikim poljoprivrednim gospodarstvima.

O znanstvenom aspektu digitalizacije i izravnim efektima korištenja geoinformacijskih tehnologija u poljoprivredi i zaštiti okoliša razgovarat ćemo s izvanrednim profesorom dr.sc. Ivanom Plaščakom, predstojnikom Zavoda za poljoprivrednu tehniku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Kupuju li hrvatski poljoprivrednici modernu tehnologiju i je li baš svima isplativo uvesti skupu tehnologiju, pitat ćemo Pavla Marića, voditelja prodaje tvrtke Jerković d.o.o., zastupnika strojeva za preciznu navigaciju i autopilot sustave.

Svi oni koji se nisu registirali za Zoom platformu, mogu nam se pridružiti na online konferenciji "Digitalna poljoprivreda" uživo na Facebook stranicama Agrokluba.


Tagovi

AGRIVI Agroklub Digitalizacija Zdravko Tušek Andrej Dean Matija Žulj Ivan Plaščak Pavle Marić


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/