Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Jubilarna prodaja
  • 12.01.2022. 18:00

Deutz AG proizveo 10-milijunti motor i to na vodik

Prvi motor na vodik je spreman za tržište, a punu proizvodnju planiraju u 2024. godine

Foto: Depositphotos/_fla
  • 884
  • 118
  • 0

U svijetu mehanizacije Deutz AG iz Kölna je respektabilna tvrtka koja proslavlja proizvodnju svog deset milijuntog motora.

Ovu kompaniju je davne 1876. godine osnovao Nicolaus August Otto, izumitelj četverotaktnog motora s unutarnjim izgaranjem. Tada nitko nije mogao ni sanjati da će ona biti vodeća u proizvodnji motora za poljoprivredna vozila, posebno za traktore.

Proizvodnja se stalno modernizirala, a ovih dana proslavljaju jubilarnu prodaju te ju obilježavaju na poseban način. Radi se o 6-cilindarskom motoru serije TCG 7.8 H2, čiji je izvor energije vodik

Frank Hiller, izvršni direktor Deutz AG, je rekao za Farmer: "Deset milijunti motor je prekretnica u našoj dugoj i uspješnoj povijesti. Ponosni smo na ovo dostignuće. Stvaramo najčistije i najefikasnije motore na svijetu za naše kupce svaki dan bez obzira radi li se o dizelskom, električnom ili hidrogenskom."

Ističu da strateško partnerstvo za istraživanje gorivnih ćelija s Blue World Technologies pomaže Deutz AG da intenzivira svoje aktivnosti u neutralnim pogonskim sustavima. Oslanjaju se na tehnološki neutralan pristup kako bi maksimalno povećali svoj doprinos održivosti. Sredinom kolovoza prošle godine predstavili su svoj prvi motor na hidrogen koji je spreman za tržište, a punu proizvodnju planiraju u 2024.

U ovoj su kompaniji objavili da svi motori tvornice u Kölnu već ispunjavaju EU Stage V standard, najviši EU standard za emisije. 

Mogu se pohvaliti i značajnim porastom prodaje i trgovine u trećem kvartalu 2021. godine. Prihodi su im porasli do 30 posto, dok su narudžbe veće za 56,5 posto na 485,2 milijuna eura, zahvaljujući kontinuiranom rastu potražnje u glavnim segmentima proizvodnje motora. Jedinična prodaja porasla je na 51.732 motora.

Inače, prvi traktor na vodik predstavili su u Kini 2020. godine. Taj je stroj je od samih početaka razvijen kako bi mogao voziti bez vozača. 


Tagovi

Motor Motor na hidrogen Deutz AG Traktor na vodik


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.