Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska agencija za hranu
  • 06.06.2018. 18:00

Darja Sokolić nova je ravnateljica Hrvatske agencije za hranu

Nova ravnateljica dr.sc. Darja Sokolić je izabrana po isteku petogodišnjeg mandata dosadašnje ravnateljice Andree Gross-Bošković.

Foto: HAH
  • 678
  • 51
  • 0

Hrvatska agencija za hranu od 1. lipnja ima novu ravnateljicu. Naime, nakon provedenoga javnog natječaja, na prijedlog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Upravno vijeće Hrvatske agencije za hranu (HAH), jednoglasno je imenovalo dr.sc. Darju Sokolić za novu ravnateljicu HAH-a. Nova ravnateljica je izabrana po isteku petogodišnjeg mandata dosadašnje ravnateljice Andree Gross-Bošković.

Kako navode na stranici HAH-a, dr. sc. Darja Sokolić rođena je 1968. godine u Osijeku. Diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, a doktorirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom svoje profesionalne karijere prošla je veći broj usavršavanja iz područja upravljanja procesima, standarda kvalitete, sigurnosti hrane, te prijave i vođenja EU projekata. Objavila je petnaestak znanstvenih radova i sudjelovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih konferencija. Bila je voditelj i koordinatorica na više od 20 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata, od kojih je najznačajniji FP7 TDS Exposure (2012. – 2015.). Članica je EFSA-ine Znanstvene mreže za prikupljanje podataka o prehrambenim navikama te EFSA Savjetodavnog vijeća. Od 2010. godine obnaša dužnost WHO INFOSAN Network Focal Point-a za Hrvatsku, a od 2016. godine članica je i HUP-ove baze poslovnih žena.

Osim u sustavu sigurnosti hrane, pola svog radnog vijeka provela je u privredi u srednjem i visokom managementu. Sadašnji fokus njenog profesionalnog rada obuhvaća upravljanje i generiranje podataka relevantnih za procjenu rizika, s naglaskom na nacionalna istraživanja o prehrambenim navikama. Vodila je prvo Nacionalno istraživanje prehrambenih navika odrasle populacije u RH. Voditeljica je i prvog nacionalnog istraživanja prehrambenih navika dojenčadi i male djece do 9 godina (2017. – 2021.).

"Želja mi je spojiti iskustvo stečeno u privredi i ono unutar sustava u ovih gotovo 10 godina provedenih u HAH-u, s ciljem unaprijeđena sustava sigurnosti hrane. Veliki potencijal, također, vidim u europskim projektima i povlačenjima sredstava iz Europske unije", naglasila je dr. sc. Sokolić.


Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

HAH Ravnateljica Dr.sc. Darja Sokolić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]