Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Društvo agronoma Osijek
  • 11.12.2017. 16:30

DAO nastavlja promicati agronomsku struku u regiji

Društvo, prema riječima novoga i staroga predsjednika nastavit će aktivno sudjelovati u radu Hrvatske agronomske komore, zatim Hrvatskog agronomskog društva, ali i nastaviti s uključivanjem novih, mladih članova u DAO i njegov rad.

  • 1.213
  • 285
  • 0

Poljoprivredni fakultet iz Osijeka i Društvo agronoma Osijek, popularni DAO, prirodno ruku pod ruku bore se za opstojnost, ali na koncu i napredak poljoprivrede u ovom dijelu Hrvatske. Tako su i sada zajedno, fakultet kao domaćin, DAO kao organizator, održali izbornu Skupštinu Društva agronoma Osijek koja je izabrana na mandat od četiri godine.

Predsjednik je ponovno Romeo Jukić, dok je dopredsjednica Vlatka Hunjet, tajnik Tomislav Bošnjak, a blagajnica Mirjana Grošelj. Prije izbora za novog predsjednika Jukić je ukratko podsjetio okupljeno članstvo u velikoj predavaonici Poljoprivrednog fakulteta što su sve radili u protekle četiri godine, gdje su sve bili i tko je sve za što nagrađivan. Skupština je izabrala i novi Upravni odbor a čine ga pored navedene četverke još i Berislav Vrkljan, Jasna Šoštarić, Branko Batinac, Ivan Zorinić i Pero Jarčević. Nadzorni odbor ovoga staroga društva čine i Draženka Gutzmirtl predsjednica, te članovi Ivan Žugec i Marija Janković. Kao i uvijek, društvo je za svoje članove organiziralo i predavanje.

Prilagodba poljoprivrede klimatskim promjenama, bila je tema izlaganja prof. dr.sc. Danijela Juga. Društvo je posebno ponosno na svoju Agronomsku zabavu koja ima jako dugu tradiciju, pa se DAO već sada priprema za narednu za koju očekuju da ponovno bude jedna od najboljih u gradu. Društvo, prema riječima novoga i staroga predsjednika nastavit će aktivno sudjelovati u radu Hrvatske agronomske komore, zatim Hrvatskog agronomskog društva, ali i nastaviti s uključivanjem novih, mladih članova u DAO i njegov rad.

Povezivat će se i dalje s drugim udrugama i društvima, organizirati posjet uspješnim poljoprivrednim organizacijama, rad na mnogim projektima, ali i posebno i dalje njegovati međunarodnu suradnju sa Društvom agronoma u Pecsu u Mađarskoj. No, pored svega nabrojanog istaknuto je na Skupštini aktivno će se uključiti u problematiku agronomske struke i druge aktivnosti kojima će se promicati agronomska struka u regiji.


Fotoprilog


Tagovi

Berislav Vrkljan Jasna Šoštarić Branko Batinac Ivan Zorinić i Pero Jarčević Romeo Jukić Mirjana Grošelj


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?