Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita rijeka
  • 29.06.2016. 18:00

Dan Dunava u znaku zaštite bioraznolikosti

Dan jedne od najvećih europskih rijeka, ove godine se obilježava kroz promoviranje novog načina upravljanja vodama, u suradnji s udrugama i sektorom zaštite okoliša.

Foto: Kopački rit/Facebook
  • 759
  • 36
  • 0

Međunarodni dan Dunava obilježen je danas, 29. lipnja, u 14 zemalja kroz koje protječe ta rijeka. Dan jedne od najvećih europskih rijeka, u Hrvatskoj se ove godine obilježava kroz promoviranje novog načina upravljanja vodama, u suradnji s udrugama i sektorom zaštite okoliša, za poboljšanje učinaka obrane od poplava i očuvanje bioraznolikosti.

Naime, kako je u Osijeku istaknuo generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, uskoro će se provesti projekt "Drava life", vrijedan 4,6 milijuna eura, čiji je cilj očuvanje postojećih staništa i revitalizacija rukavaca u poplavnim područjima Drave i Dunava. U cilju što učinkovitije obrane od poplava, provodi se pojačavanje nasipa te aktivnosti koje u poplavnim područjima omogućuju veću protočnost naših rijeka.

Dunavska strategija donesena 2011. godine

Rijeka Dunav dugačka je 2.857 kilometara i u Hrvatskoj se proteže na 137,5 kilometara, od hrvatsko-mađarske granice uzvodno od Batine do Iloka. Prolazi kroz dvije županije, Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku, a sve rijeke, vode i pritoci nizinske Hrvatske, bez obzira na kojem dijelu svog puta, susreću se i ulaze u Dunav.

Godine 2011. usvojena je Strategija Europske unije za dunavsku regiju, Dunavska strategija, koja obuhvaća cjelokupni riječni sliv Dunava s osam zemalja članica Europske unije, kao i šest drugih europskih zemalja.

Foto: Kopački rit/Facebook


Tagovi

Međunarodni dan Dunav Dunavska strategija Zaštita okoliša


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]