Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aplikacija
  • 06.07.2022. 12:00

Cooperation Manager - novi online alat za upravljanje kooperacijama

Prije pola godine pokrenuta je aplikacija koja omogućava laku i brzu direktnu komunikaciju između skladištara i njegovih klijenata, pa samim time i bržu prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 806
  • 70
  • 0

Vrijeme je žetve pšenice, samim tim i potrage proizvođača za skladištarima i potencijalnim otkupljivačima. A kako je cijena poljoprivrednih proizvoda promjenjiva, vrlo je važno jednostavno prodati robu u pravom trenutku bez dodatnih komplikacija. 

Cooperation Manager je aplikacija koja omogućava laku i brzu direktnu komunikaciju između skladištara i njegovih klijenata - kooperanata, koja eliminira troškove tradicionalnih komunikacijskih kanala za obje strane.

Ovdje možete otvoriti aplikaciju za iOS iPhoneAndroid ili Huawei operativni sustav

"To je odličan alat koji nam je ubrzao proces trgovanja i komunikacije s našim kooperantima, a meni kao direktoru omogućio veću kontrolu. Danas, kad koristimo Cooperation Manager efikasnije koristimo svoje resurse, olakšali smo posao pregovaranja, dok smo s druge strane, a što je i najvažnije, dodatno unaprijedili naš odnos s poljoprivrednicima", kaže direktor Opće zemljoradničke zadruge "Agronom" Despotova - Pivnice u susjednoj Srbiji Duško Mijić i dodaje da sve počinje od građenja ozbiljne kooperacije i partnerskog odnosa sa svakim poljoprivrednikom.

Bolji rezultati za manje vremena

Cooperation Manager je osnovan kao startup tvrtka prije šest mjeseci, a vlasnici posjeduju dugogodišnje iskustvo u trgovanju žitaricama i uljaricama, a jedan od suvlasnika vodi i IT kompaniju koja prati razvoj aplikacije.

"Tijekom rada na robnoj novosadskoj Produktnoj burzi primijetili smo da nedostaje brza i jednostavna razmjena informacija između skladištara, trgovaca poljoprivrednim proizvodima i njihovih kooperanata.

Na osnovu toga, napravili smo softver koji ubrzava i olakšava promet trgovine poljoprivrednih proizvoda između trgovaca, odnosno skladištara, mlinara, izvoznika, prerađivača i njihovih kooperanata - poljoprivrednika", kaže Radoslav Pilja ispred ovog startupa i dodaje da se ovim rješenjem na jednostavan i efikasan način omogućava trgovcima i poljoprivrednicima pristup podacima o ponudi i potražnji putem pametnih telefona.

Softver ubrzava i olakšava trgovinu poljoprivrednih proizvoda, kaže Pilja (foto: V. Stapić)

"Ono što se najviše primijeti je da naši komercijalisti isti posao obavljaju za puno manje vremena, što im ostavlja prostor da se posvete drugim obavezama. Korištenjem ovog softvera, poboljšanje rezultata ne bilježi samo komercijala, nego indirektno i ostali sektori, kao što su agronomi, što indirektno povećava zadovoljstvo kooperanata, pa i nas kao kompanije", zaključio je Mijić.

Implementacija rješenja kroz nekoliko dana

Na samom početku aplikacija ima 15-ak korisnika od kojih su pet firmi koje imaju veliku kooperaciju, odnosno imaju veliki broj korisnika aplikacije.

"Korisnici su za sada isključivo skladištari koji imaju silose i otkupljuju žitarice, uljarice, a neki od njih posjeduju poljoprivredne ljekarne", kaže Pilja dodajući da je implementacija ovakvog rješenja moguća za nekoliko dana ukoliko skladištar posjeduje urednu bazu svojih kooperanata, dok je za seljaka u potpunosti besplatno jer u svakom trenutku, jednim klikom može vidjeti koji su uvjeti prodaje kod njegovog skladištara.

Treba istaknuti da se cijena postavljenih proizvoda regulira u skladu sa zakonom, a ovdje je skladištar objavljuje putem mobilne aplikacije. A kada je u pitanju plaćanje, korištenje ove aplikacije je više nego cjenovno dostupno, kažu ovi poduzetnici.

"Usluga se naplaćuje u odnosu na broj kooperanata koji koristi aplikaciju kod jednog skadištara odnosno 0,35 centi mjesečno po kooperantu, dok je za kooperante-poljoprivredne proizvođače korištenje besplatno."

Poljoprivrednici ovakvu uslugu mogu očekivati kod najboljih skladištara. Ukoliko žele dobivati informacije o cijenama merkantilne robe i repromaterijala, kao i informacije od zaštitara u svakom trenutku, pitaju svog skladištara ima li uslugu Cooperation Manager-a.

Aplikacija na 30 jezika

Skladištari dobivaju aplikaciju potpisivajući ugovor sa Cooperatiom Manager-om dok kooperanti dobiju aplikaciju isključivo ovisno o tome posjeduje li njihov skladištar istu, i u tom slučaju dovoljno je da se obrati njima. Također, aplikacija je razvijena na 30 jezika, odnosno napravljena je da se može širiti na sva europska tržišta, što je jedan od uvjeta fondova koji financiraju projekt u potpunosti.

Zato smo postavili pitanje hoće li će biti proširenja na tržišta, poput BiH  i Hrvatske?

"Uvjeti za druga tržišta, pogotovo ako govorimo o tržištu regije, potpuno su slični, obzirom da su slični uvjeti i način poslovanja između skladištara i kooperanata", kaže Pilja.

Cooperation Manager ubrzano radi na daljem razvoju aplikacije, a odnosi se na vođenje stanja robe i novca za trgovce, kao i kartice za kooperante koji će moći u svakom tranutku vidjeti raspoloživo stanje svoje robe. Također, postoji mogućnost povezivanja s nekim postojećim aplikativnim rješenjima.


Tagovi

Cooperation Manager Radoslav Pilja Duško Mijić Trgovanje žitaricama Prodaja žitarica Prodaja na klik Aplikacija Softver


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prvi dan proljetnog sajma u Gudovcu je iza nas :)