Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Arion 470
  • 25.03.2023. 18:00

Claas Arion 470 postavio nove rekorde - najekonomičniji u svojoj klasi

Postignuti su vrhunski rezultati u međunarodnom testu DLG PowerMix-u. Smanjio je referentno polje u pogledu potrošnje goriva i pokazao posebnu snagu u mjerenju vučne snage

Foto: CLASS
  • 666
  • 147
  • 0

Claas Arion 470 HEXASHIFT postigao je vrhunske rezultate na međunarodnom testu DLG PowerMix koji je proveo magazin za poljoprivrednu mehanizaciju Profi. Bio je uvjerljivo najbolji u pogledu učinkovitosti i snage.

Vodeći model popularne serije ARION 400 smanjio je referentno polje u pogledu potrošnje goriva i pokazao posebnu snagu u mjerenju vučne snage. Bio je najekonomičniji u svojoj klasi. Odlikuje ga specifična potrošnja goriva od 270 g/kWh (plus 25 g/kWh AdBlue) u DLG PowerMix i 351 g/kWh (+ 32 g/kWh AdBlue) u PowerMix transportnim ciklusima. Zaključak je da je postavio nove rekorde efikasnosti.

Najpopularniji traktor u svojoj klasi

DLG test centar je podvrgao ARION 470 opsežnim testovima performansi i potrošnje goriva na PTO dinamometru i dinamometru s valjcima. Prvi rezultati na PTO kočnici pokazali su da se radi o izuzetnom i ekonomičnom stroju.

Najpopularniji traktor u svojoj klasi

Od 114 kW (155 KS) izlazne snage koju je naveo proizvođač, dostupno na PTO je bilo do 106,1 kW (144,25 KS), što je odlična vrijednost. Impresivan je maksimalni obrtni moment od 600 Nm i povećanje obrtnog momenta od 34 posto.

Čudo uštede

Potrošio je pri nominalnoj brzini samo 242 g/kWh ili pri maksimalnoj snazi 224 g/kWh dizela plus 25 g/kWh AdBlue svaki. Postao je "čudo uštede" s 270 g/kWh plus 21 g/kWh AdBlue-a u prosjeku, u praktičnom PowerMixu. Simulirane su razne operacije na terenu i postigao je tri posto ispod prosjeka svih traktora koji su mjereni do sada.

Ima impresivnu vučnu snagu

Ekonomičan tijekom transporta

Posebno se ističu vrijednosti za teške i srednje teške radove s plugovima i kultivatorima gdje je oko šest posto manje od prosjeka. Unatoč niskom omjeru snage i težine od samo 51 kg/kW (37,51 kg/ks), ARION 470 posebno veliku količinu snage motora pretvara u vučnu snagu. Zahvaljujući izvanrednoj vuči, postiže impresivnu maksimalnu vučnu snagu od 98,1 kW (133,38 KS). To je znatno više nego što mnogi teži traktori u ovoj klasi performansi mogu ponuditi.

Pokazao se još ekonomičnijim tijekom transporta. Vrijednost potrošnje je bila od 351 g/kWh (plus 32 g/kWh AdBlue) pri 40 km/h ogromnih 16,1 posto ispod prosjeka. Testni traktor je bio opremljen šestobrzinskim mjenjačem HEXASHIFT, koji omogućava maksimalnu brzinu od 40 km/h uz uštedu goriva od 1.660 okretaja motora.


Tagovi

Traktor CLAAS traktor DLG PowerMixu test PowerMix test traktora Claas Arion 470 Hexashift Ekonomičan traktor Ušteda Magazin Profi


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće je pokazatelj novoga života, nove nade. Pogled lanenta nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. #RuralFoto #Životinje