Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladenci od slame
  • 21.08.2019. 09:00
  • Požeško-slavonska, Vilić selo

Čestitka budućim supružnicima: Obitelj i prijatelji izradili mladence od slame

Za izradu ove jedinstvene čestitke i svojevrsne “najave” velikog događaja u selu bilo je potrebno šest okruglih bala sijena, četiri četvrtaste, deseci metara najlona, nešto kartona i drveta, plastična kanta za šeširić, dovoljno vrijednih ruku te nekoliko sati rada.

Foto: Dražen Krstanović/pozega-eu
  • 319
  • 55
  • 0

Kod Baurevoih u Vilić Selu u subotu su bili svatovi. Ivica i Jadranka udali kćer Enisu. Sve je bilo spremno za veliki dan, gosti već lagano dolaze, a prema starom hrvatskom običaju na kapiji se vijori hrvatska zastava kako bi gosti znali da je u toj obitelji danas posebno svečano. Kako bi gostima iskazali dobrodošlicu, no prije svega mladencima poželjeli sreću, Enisini roditelji i dobri susjedi su smislili posebnu čestitku.

Na ulazu u selo, stotinjak metara od mladenkine obiteljske kuće, postavili su mladence od slame te u srcima ispisali Enisa i Kruno, Sretno mladenci! "Otišao sam raditi u Njemačku i tamo vidio nešto slično. Moj je bio samo prijedlog, a vrijedni su susjedi ideju odmah prihvatili, zasukali rukave i realizirali bez puno razmišljanja", kaže nam mladenkim otac.

Za izradu ove jedinstvene čestitke i svojevrsne “najave” velikog događaja u selu bilo je potrebno šest okruglih bala sijena, četiri četvrtaste, deseci metara najlona, nešto kartona i drveta, plastična kanta za Krunin šeširić, dovoljno vrijednih ruku te nekoliko sati rada. Kuma, Helena Orišković, mlada, Enisa Bauer, brat od mlade Anto Bauer, a među ekipom su bili ostala ekipa, Dražen, Branko, Tomislav, Davor Bojan…

Vrijedne ruke i par sati rada bilo je dovoljno za izradu nesvakidašnje najave svatova 

"Radili smo na tome cijelo popodne", kaže prvi susjed prekoputa Bojan Petrović. "Da, da, kad bi se računalo i vrijeme dok ste sjedili i pili pivo", u šali dobacuje njegova supruga, piše pozega.eu.

Zatekli smo ih sve u njihovim dvorištima. Dan je lijep pa treba dotjerati i posljednje detalje jer ne udaje susjed kćer svaki dan. Mladenci su u tom trenutku bili u crkvi na “generalnoj probi”. Do vjenčanja je svega nekoliko sati, dobrog raspoloženja u cijelom komšiluku Baurevih ne nedostaje. S nestrpljenjem se očekuje vjenčanje koje je bilo u župnoj crkvi u Skenderovcima, a mladenci će ga zasigurno pamtiti i po ovoj jedinstvenoj pažnji svojih najmilijih, od obitelji do susjeda.

I nama su, kao i mnogima koji ovih dana prolaze cestom prema Pakracu, mladenci od slame zapeli za oko. I nismo ni prvi, a ni zadnji koji su zastali i fotografirali ih.

Autor: Dražen Krstanović/pozega-eu


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Slama Mladenci od slame Vjenčanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/