Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 12.11.2014. 15:45

Case IH Magnum CVX 380 je traktor godine!

Na Međunarodnom sajmu EIMA International, dodijeljen je "Oscar u poljoprivrednoj industriji" za 2015. godinu!

  • 1.225
  • 259
  • 0

Međunarodni sajam EIMA International je jedan od najvećih svjetskih industrijskih sajmova za poljoprivredne i vrtlarske strojeve i opremu. Priznanje "Traktor godine", odnosno "Tractor of the year" međunarodna je nagrada agrarnih novinara, specijaliziranih u domeni poljoprivredne mehanizacije.

Ideju o izboru traktora godine pokrenuo je talijanski časopis "Trattori", specijaliziran u domeni poljoprivredne mehanizacije, osobito traktora. Inicijativu su ubrzo prihvatili i ostali renomirani časopisi diljem Europe. Case IH Magnum CVX 380 zasluženo je odnio titulu traktora 2015. godine i tako je naslijedio Claasov Axion 850.

Uz Case, pobjedu odnijeli New Holland i Deutz Fahr!

New Holland T3,75 F

Nagrada za traktor godine dodjeljuje se od 1998. godine, kada je nagradu osvojio Fendt Vario, a zlatnu nagradu za dizajn Deutz-Fahr Agrotron. Nagrada za najbolji specijalizirani traktor dodjeljuje se od 2000. godine, a od 2012. službeni je partner manifestacije Trelleborg Wheel Systems.

U kategoriji "Best of specialized", najboljim je u 2015. proglašen New Holland T3,75 F, a zlatnu medalju za dizajn ponio je Deutz Fahr 9340 TTV.

Žiri je kao i inače, bio sastavljen od agrarnih novinara, predstavnika renomiranih časopisa zemlje članice izbora - njih 23, a u izboru traktora godine sudjelovala je i Renata Prusina iz Agroglasa, agrarna novinarka s dugogodišnjim iskustvom.

Traktor godine 2015
Case IH Magnum CVX 380
Najbolji specijalizirani traktor 2015
New Holland T3,75 F
Zlatna nagrada za dizajn
Deutz Fahr 9340 TTV

Case IH Magnum CVX 380 - spreman na otežani rad

Case Magnum traktori posjeduju snagu za rad u težim uvjetima, uz istovremeno dobar ekonomski učinak. Magnum je dizajniran upravo na naćin da omogućuje brzi povrat investicije kroz dobru uslugu. Robustnim dizajnom za veću pouzdanost i učinkovitom snagom, traktor je spreman na zahvate u različitim situacijama, a to je ono što je potrebno današnjem poljoprivredniku.

Deutz Fahr 9340 TTV

Diesel Saver, Automatic Productivity Management (APM), automatski odabire najučinkovitiju kombinaciju transmisije i broja okretaja motora. Koristeći Multi-Control Armrest i AFS PRO 700 kontrolni centar mogu se jednostavno pratiti i kontrolirati ključne funkcije stroja, a navigacijski sustav poboljšava doživljaj.

Kabina je izvedena kako bi omogućila udoban rad svaki dan i na duže vremenske periode, što osigurava i sjedište koje je konstruirano tako da smanjuje tresenje, a sve kontrole koje su nadohvat ruke povećavaju doživljaj. Neizbježne okolnosti zahtijevaju i rad noću, a Magnum nudi 360 stupanjsku vidljivost s HID (svjetla visokog intenziteta) svjetlima, koja osiguravju dobru vidljivost noću.

Magnum ima split-throttle dizajn koji omogućava odabiranje radne brzine i broj okretaja motora, te automatskim odabiranjem najučinkovitijeg prijenosa ili opterećenja smanjuje potrebu za čestim korištenjem kvačila. Traktor i manje proklizava na svim terenima, što je dobro za neometan rad u svim uvjetima.

Case IH FPT motori izrađeni su za proizvodnju maksimalne snage i izvrsne performanse uz minimalnu potrošnju goriva. Magnum ima 8,7 litarski motor, a razvija maksimalnih 435 KS, te bilježi 14 % porasta snage u uvjetima na polju, te čak 35 % u transportu.

Izvor tehničkih podataka: Ivan Stupnišek, mag. ing. agr., Gospodarski list


Tagovi

Case IH Magnum CVX 380 New Holland T3 75 F EIMA International Trattori Trelleborg Wheel Systems Deutz Fahr 9340 TTV Renata Prusina APM Povrat investicije HID FPT motor


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.